Γιώργος Ζαρκαδούλας: Τα καλύτερα άλμπουμ του 2015

Οι συντάκτες του Rocking.gr καταθέτουν τις προσωπικές τους λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς

Από τον Γιώργο Ζαρκαδούλα, 27/12/2015 @ 17:47

Μετά την παρουσίαση της συγκεντρωτικής λίστας του Rocking.gr με τις 30 καλύτερες κυκλοφορίες του 2015, σειρά έχουν οι προσωπικές επιλογές του κάθε συντάκτη.

(click στο εξώφυλλο κάθε κυκλοφορίας για να διαβάσετε την κριτική του Rocking.gr)

 
1. Old Man's Will - Hard Times - Troubled Man
Old Man's Will - Hard Times - Troubled Man Από την underground λίστα μας πριν από λίγα χρόνια, οι Σουηδοί από το Ούμεο μπαίνουν δικαίως στα rock σαλόνια παίζοντας το vintage rock όσο λίγοι εκεί έξω. Ή για να ακριβολογούμε...το καλύτερο φετινό.
 
2. Mondo Drag - Mondo Drag
Mondo Drag - Mondo Drag Η αξιαγάπητη Elin Larsson θα πρέπει να αισθάνεται ιδιαίτερα τυχερή για την μπάντα της κι εμείς με την σειρά μας ευγνώμονες που θα τους ακούσουμε και το 2016.
 
3. Amorphis - Under The Red Cloud
Amorphis - Under The Red Cloud Η εμπιστοσύνη που σου βγάζουν οι Amorphis είναι παράδειγμα προς μίμηση για μπάντες της σειράς τους, μαζί με τις σεμιναριακές τους συνθέσεις.
 
4. Fuzz - II
Fuzz - II Ήρθε η ώρα για τον τραγουδοποιό Ty Segall να προσελκύσει τους θαυμαστές του proto metal και του Iommi, που μεταξύ μας, δεν είναι και λίγοι.
 
5. Clutch - Psychic Warfare
Clutch - Psychic Warfare Το "Psychic Warfare" είναι ένα κλικ κάτω του "Earth Rocker", οι Clutch όμως παραμένουν πολλά επίπεδα πάνω από τα συγκροτήματα που δημιουργήθηκαν εξαιτίας τους.
 
6. Black Trip - Shadowline
Black Trip - Shadowline Επιτέλους ένας δίσκος που θα μονιάσει ροκάδες & μεταλλάδες. Ένας δίσκος καθολικής αποδοχής ένεκα της χρυσής τομής του, που περιέχει μια εκ των καλύτερων συνθέσεων της χρονιάς.
 
7. Hills - Frid
Hills - Frid Το μουσικό χαρμάνι των Hills είναι αβίαστο κι ανεπιτήδευτο. Οι λάτρεις των Goat θα το αγαπήσουν πάραυτα αν και λίγοι θα το πάρουν χαμπάρι...μέχρι του χρόνου.
 
8. Uncle Acid & The Deadbeats - The Night Creeper
Uncle Acid & The Deadbeats - The Night Creeper Τέταρτο επιτυχημένο σερί για τους Uncle Acid, που παραμένουν πιστοί στο μουσικό τους όραμα και δεν ακούγονται επηρεασμένοι από την δημοσιότητα που έχουν κερδίσει.
 
9. Stonebringer - Those Winds
Stonebringer - Those Winds Ο καλύτερος φετινός made in Greece δίσκος της χρονιάς, με συνθέσεις σύγχρονου metal μπολιασμένες με άκρα ελληνικότητα.
 
10. Royal Thunder - Crooked Doors
Royal Thunder - Crooked Doors Οι Royal Thunder είναι η μοναδική rock μπάντα των καιρών μας που συνθέτει πρωτοπόρα μουσική με συστατικά του παρελθόντος, χωρίς να χαρακτηρίζεται vintage.
 
11. Horisont - Odyssey
Horisont - Odyssey Κάθε «του χρόνου» και καλύτερα για τους Σουηδούς, που πλέον ανήκουν στη ελίτ της σουηδικής και όχι μόνο μουσικής σκηνής. Ίσως το δικό τους αριστούργημα να είναι θέμα χρόνου πια.
 
12. The Exploding Eyes Orchestra - I
The Exploding Eyes Orchestra - I Τα 5/7 των Jess & The Ancient Ones κατάφεραν να νικήσουν τα 7/7 τους σε μια άτυπη κόντρα, που κερδιμένη βγήκε εν τέλει η μουσική. Δύσκολο το δίλημμα, αλλά έχω καλυμμένη την φωλιά μου.
 
13. Drive By Wire - The Whole Shebang
Drive By Wire - The Whole Shebang Οι Drive By Wire δεν συγκινούν πλέον με μεμονωμένες συνθέσεις. Δημιούργησαν έναν άρτιο δίσκο σε όλα τα επίπεδα και ο πολυσυλλεκτικός προσηλυτισμός τους είναι γεγονός. Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε.
 
14. Magic Circle - Journey Blind
Magic Circle - Journey Blind Το metal που αγαπάμε πολλοί. Το επικό στοιχείο που το είχαμε ξεχάσει. Αυτό είναι το "Journey Blind", το καμπανάκι εκείνο που χτυπά για τελευταία φορά προτού γίνεις αλλόθρησκος.
 
15. Gentlemans Pistols - Hustler's Row
Gentlemans Pistols - Hustler's Row Ο πιο πονεμένος rock δίσκος της χρονιάς, που βρίσκει συμπαράσταση στο κιθαριστικό δίδυμο άλλων εποχών. Μια μεγάλη επιστροφή και μια νέα ευκαιρία για την μπάντα εκείνη που της αξίζουν περισσότερα.
  • SHARE
  • TWEET