Βασίλης Σκιαδάς: Τα καλύτερα άλμπουμ του 2015

Οι συντάκτες του Rocking.gr καταθέτουν τις προσωπικές τους λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς

Από τον Βασίλη Σκιαδά, 31/12/2015 @ 07:53

Μετά την παρουσίαση της συγκεντρωτικής λίστας του Rocking.gr με τις 30 καλύτερες κυκλοφορίες του 2015, σειρά έχουν οι προσωπικές επιλογές του κάθε συντάκτη.

(click στο εξώφυλλο κάθε κυκλοφορίας για να διαβάσετε την κριτική του Rocking.gr)

 
1. Sorcerer - In The Shadow Of The Inverted Cross
Sorcerer - In The Shadow Of The Inverted Cross

Ό,τι πιο κοντινό στους Black Sabbath της εποχής του Tony Martin, εντυπωσιακό και απολαυστικό σε κάθε νότα. Oι Sorcerer πραγματοποιούν μαγικό και ουσιαστικό comeback, αντάξιο των προσδοκιών και της ιστορίας τους.

 
2. Paradise Lost - The Plague Within
Paradise Lost - The Plague Within

Επιστροφή στον προ εικοσαετίας ήχο τους. Μεγαλοπρεπές, αργό και βαρύ, σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της περιήγησης των Paradise Lost στην μελαγχολική μουσική.

 
3. Crypt Sermon - Out Of The Garden
Crypt Sermon - Out Of The Garden

Doom / epic metal θρίαμβος. Άξιο τέκνο των μεγάλων του είδους, αληθινό διαμάντι του metal υπόκοσμου.

 
4. Ironsword - None But The Brave
Ironsword - None But The Brave

Άμπαλο αλλά ψυχωμένο επικό heavy metal, ιδανικό αντίδοτο στη μιζέρια και την απαισιοδοξία της εποχής.

 
5. Slayer - Repentless
Slayer - Repentless

Διαψεύδοντας όσους αμφισβήτησαν το νόημα της ύπαρξής τους χωρίς τον Jeff Hanneman, οι Slayer κυκλοφορούν το καλύτερο άλμπουμ τους από την εποχή του "Divine Intervention".

 
6. Sacral Rage - Illusions In Infinite Void
Sacral Rage - Illusions In Infinite Void

To "Illusions..." είναι από τα καλύτερα ντεμπούτα (και όχι μόνο) της εγχώριας metal σκηνής. Θυμίζοντας ακούσματα από το απώτερο παρελθόν (βλ. Watchtower, King Diamond), oι Sacral Rage ακούγονται φρέσκοι και φτιαγμένοι για μεγάλα πράγματα.

 
7. Night Demon - Curse Of The Damned
Night Demon - Curse Of The Damned

Παλιακό heavy metal με άφθονες ΝWOBHM αναφορές σε φωνητικά και μελωδίες, το "Curse..." εντυπωσιάζει με την πληθώρα καλών τραγουδιών και τη χειμαρρώδη ροή του.

 
8. Jess And The Ancient Ones - Second Psychedelic Coming : The Aquarius Tapes
Jess And The Ancient Ones - Second Psychedelic Coming : The Aquarius Tapes

To δεύτερο full length αριστούργημα από τους Jess And The Ancient Ones είναι ένα πανέμορφο χωνευτήρι επιρροών και έμπνευσης από οτιδήποτε καλόγουστο μπορεί να φανταστεί κανείς. Δίσκος γεμάτος συναισθήματα και μυστήριο.

 
9. War Dance - Wrath For The Ages
War Dance - Wrath For The Ages

Σοβαρή και προσεγμένη δουλειά το ντεμπούτο των War Dance, αποτελεί τη χρυσή τομή ανάμεσα στους Manowar και τους Warlord. Killer!

 
10. Sabbath Assembly - Sabbath Assembly
Sabbath Assembly - Sabbath Assembly

Οι occult rockers Sabbath Assembly αποφασίζουν να ανεβάσουν τους τόνους και να βαρύνουν τον ήχο τους και αυτό «τους βγαίνει». Χωρίς περιττές στιγμές και φλυαρίες, κυκλοφορούν την καλύτερη ίσως δουλειά της καριέρας τους.

 
11. Enforcer - From Beyond
Enforcer - From Beyond

Παίζοντας εκ του ασφαλούς για τέταρτη σερί προσπάθεια, τα τρομερά Σουηδόπαιδα «κερνούν πόνο» με τις ρετρό μελωδίες και το λυσσασμένο παίξιμο. Σημάδια στασιμότητας μάλλον δεν θα πρέπει να μας ανησυχούν.

 
12. Visigoth - The Revenant King
Visigoth - The Revenant King

Άλλο ένα επικό underground διαμάντι εξ Αμερικής, θυμίζει ό,τι αγαπάει ένας λάτρης του ιδιώματος. Αναμένουμε να αποδείξουν την αξία τους στο φετινό Up The Hammers Festival.

 
13. Uncle Acid & The Deadbeats - The Night Creeper
Uncle Acid & The Deadbeats - The Night Creeper

Σάπιοι και υπέρβαροι, αλλά και μελωδικοί όπως τους αγαπάμε, οι Uncle Acid στέκονται στο ύψος τους, προσφέροντας απίστευτη ποιότητα και ποσότητα αυθεντικής βρετανικής doomίλας.

 
14. Black Trip - Shadowline
Black Trip - Shadowline

Λιγότερο Iron Maiden και περισσότερο Thin Lizzy αυτή τη φορά, οι Black Trip βρίσκουν και πάλι εύκολα το δρόμο για το στερεοφωνικό κάθε λάτρη του προϊστορικού και αλανιάρικου hard rock / heavy metal.

 
15. Ghost - Meliora
Ghost - Meliora

Οι Ghost αποφασίζουν να σοβαρευτούν και να αφήσουν τις κιθάρες τους «αχαλίνωτες» να ξεδιπλώσουν riff και solo. Παρούσες και οι έντονες αλλά όχι χαζοχαρούμενες μελωδίες-trademark της μπάντας. Ακόμα και οι πιο δύσπιστοι, έχουν (/-με) στρέψει πια το βλέμμα προς τους Ghost.

  • SHARE
  • TWEET