Madball, Overpain, All Vows Collapse @ Κύτταρο, 17/11/12

Από τον Δημήτρη Χατζημωυσή, 22/11/2012 @ 14:02
Όταν ξεκινάς για να παρακολουθήσεις τους βασιλιάδες της New York Hardcore σκηνής (είναι οι βασιλιάδες της NYHC σκηνής μαζί με τους Agnostic Front και Sick Of It All), Madball, δεν υπάρχουν δικαιολογίες περί αργιών, αλλαγών στα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών κτλ... Αν είσαι λάτρης της Hardcore σκηνής... πας και περπατώντας! Αν τους έχεις δει κιόλας στο παρελθόν σίγουρα θα κάνεις το παν για να τους ξαναδείς! Τα live τους αποτελούν πάντα εγγύηση! Άλλωστε μιλάμε για την πιο καλοφορμαρισμένη oldschool hardcore μπάντα τα τελευταία χρόνια!

Σάββατο 17 Νοέμβρη, μια ήσυχη βροχερή βραδιά στο κέντρο της Αθήνας. Φτάνω στο Κύτταρο 21:00 και παρατηρώ πως έχει στηθεί κάγκελο μπροστά από την σκηνή σίγουρα για ασφάλεια αλλά και για τους φωτογράφους κάτι που με έκανε ακόμα πιο χαρούμενο!

Χωρίς πολλές καθυστερήσεις ύστερα από λίγα λεπτά ανεβαίνουν στο stage οι All Vows Collapse, αν και νέα σαν μπάντα στην σύνθεση της (αλλά με μέλη που είναι χρόνια στην φάση...) καταφέρνει σίγουρα σε κάθε live εμφάνιση της να κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς και είμαι σίγουρος για αυτό! Κινητικότατοι πάνω στο stage, παιχταράδες και performer δίνουν μοντέρνο, μελωδικό hardcore με επιρροές από μπάντες όπως οι Stick To Your Guns, Ghost Inside, Your Demise... Αν είσαστε λάτρεις του ήχου σίγουρα θα λατρέψετε και αυτούς!

Υστέρα λοιπόν από το πιο δυνατό άνοιγμα που θα μπορούσε να γίνει για τη βραδιά, σειρά παίρνουν οι Θεσσαλονικείς Overpain, αυτή την φορά σε πιο oldschool ήχο δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και πάνω αλλά και κάτω από την σκηνή του Κυττάρου μιας και ο τραγουδιστής έκανε όλο το σετ του κάτω στον κόσμο με ιδιαίτερη ενίσχυση και από το κοινό που έδειξε να γουστάρει πολύ!

Overpain

Άλλωστε είναι γνωστό πως οι Overpain έχουν τον κόσμο τους, που τους ακολουθεί σε κάθε κάθοδο τους προς την Αθήνα! Respect στα παιδιά! Δυστυχώς όμως δεν ήταν αυτή την φορά τόσο τυχεροί ο τραγουδιστής τους φάνηκε λίγο μπουκωμένος/κρυωμένος, κάτι το οποίο δήλωσε και ο ίδιος από το μικρόφωνο και έτσι κάλεσε τον κόσμο να το βοηθήσει!

Madball

Η μεγάλη ώρα της βραδιάς είχε φτάσει και σιγά σιγά ανεβαίνουν στην σκηνή οι Madball χωρίς πολλές καθυστερήσεις ξεκινάνε με το "Lockdown"! ΧΑΜΟΣ! Ένας Freddy εμφανώς ανανεωμένος και γεμάτος ενέργεια δίνει το δικό του σόου όπως μόνο αυτός ξέρει να δίνει επί σκηνής! Ακολουθούν το "The Βeast", "We The People" και "Get Out" χωρίς ανάσα! Ο Freddy μας παρουσιάζει τον νέο ντράμερ της μπάντας τον οποίο κολακεύει με τα καλύτερα λόγια, (δεν έχει και άδικο, ο μικρός είναι παιχταράς!) Μάλιστα τον τεστάρει και παιχτικά για την ετοιμότητα του στην αναγνώριση κομματιών της δισκογραφίας των Madball τραγουδώντας του δυο στίχους κάθε φορά όταν εκείνος θα πρέπει να ακολουθεί το κομμάτι με το σωστό drumming! Κάτι το οποίο καταφέρνει με απόλυτη επιτυχία!

Madball

Ακολουθούν "Can't Stop Won't Stop", "Hold It Down", "Spit On Your Grave", "Never Had It". O κόσμος σίγουρα ευχαριστημένος μιας και η μπάντα είχε μεγάλη κάλυψη σε όλο σχεδόν το φάσμα της δισκογραφίας της! Ο Freddy ρώταγε το κοινό για το τι θέλουν "Oldschool ή new school" και τους έκανε το χατήρι είτε την μια είτε την άλλη! Δηλώνοντας ο ίδιος και αστειευόμενος πως είναι του νέου ήχου! Ακολούθησαν το "Empire", "R.A.H.C", "Infiltrate The System", "All Or Nothing" και "Look My Way". Ο κόσμος δεν έδειξε ούτε στιγμή να κουράζεται και όλο το μαγαζί πήγαινε πάνω κάτω στους ρυθμούς των Madball!

Madball

Σε εκείνο το σημείο ο Freddy δήλωσε πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος να παίζουν στην χώρα μας κάθε φορά που τους καλεί ο φίλος Δημήτρης (Hardtimes) μιας και αγαπούν πολύ την χώρα μας! Έτσι δέχτηκαν ύστερα από το tour στην Αγγλία να περάσουν για δυο στάσεις από Ελλάδα (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) προτού επιστρέψουν στην βάση τους στην Νέα Υόρκη. Ακολουθούν "100%", "Down By Law" και "It's My Life" και καπάκι στο encore χωρίς να κατέβουν από την σκηνή "Smell The Bacon", "Set It Off" για να κλείσουν με το "Pride" σε ένα γεμάτο και πλούσιο set που σίγουρα ευχαριστηθήκαμε όλοι μας! Ένα live εγγύηση για τους λάτρεις της hardcore σκηνής πάντα και όποτε μας επισκέπτονται!

Κείμενο / φωτογραφίες: Δημήτρης Χατζημωυσής

  • SHARE
  • TWEET