Rocking Raccoon - ?uestlove

Από τον Ιάσονα Τσιμπλάκο, 22/10/2012 @ 13:23
Αποψάρα 61

Δεν ήξερα ακριβώς ότι είχα δικαιώματα ως κάζουαλ γραφιάς και παρτάημ αστειατζής. Τα βρήκα όμως και τα άσκησα, και άμα γουστάρω θα τα ασκώ και συνέχεια γιατί αν δεν είμαι τεμπέλης δεν έχω ίδεα τι είμαι. Όπως και να 'χει, είχα μια ενδιαφέρουσα εβδομάδα, και όταν λέω ενδιαφέρουσα εννόω ότι ήταν απαίσια και να μην ξάναρθει ποτέ, οπότε δε θα μου φανεί παράξενο αν διοχετεύσω τίποτε κομπλεξικά και αρκετά θυμωμένα συναισθήματα σε τούτο εδώ το κείμενο. Άσε που έκλεισε τα 40 (!!!) ο Έμινεμ και ξαφνικά ένιωσα τόσο, μα τόσο, γέρος.

Ξεκινάμε λοιπόν με την αγαπημένη μου ειδησάρα που τιτλοφορείται «Professor ?uestlove». Για όποιον δεν γνωρίζει ο ?uestlove, ή όπως τον φωνάζει η μανούλα του Ahmir 'Questlove' Thompson, είναι ο drummer των Roots και γενικώς υπερσεβάσμια μουσική περσόνα. Αυτοαποκαλούμενος μουσικός σνομπ, ντιτζέης, γενικός μουσικογνώστης και μάλλον ο καλύτερος ντράμμερ στον ευρύτερο χώρο του hip-hop/RnB/Soul/whathaveyou. Πέρα από αυτά, είναι και γαμημένα αστείος και χαβαλές και τον θέλω για φιλαράκι μου να βλέπουμε μαζί μπασκετάκι και επαναλήψεις του Chapelle's Show. Για τον ?uestlove λοιπόν μιλάμε επειδή πρόσφατα τον κάνανε λέει καθηγητή στο NYU. Θα διδάσκει λοιπόν το μάθημα των «Κλασσικών Άλμπουμ» μαζί με κάποιον χαρτογιακά από την Universal στα πλαίσια του «οι καλύτερες σπουδές που δεν θα κάνω πότε». Η ύλη λέει θα καλύπτει δίσκους των Led Zeppelin, Prince, Michael Jackson και Beastie Boys (υποθέτω και άλλους) και θα ασχολείται με τη μπιζνεσιακή πλευρά αυτών που θα την αναλάβει ο χαρτογιακάς και την «καλλιτεχνικότητα» που θα αναλάβει ο ?, που όλως τυχαίως είναι και ο ΜΑΝ της εβδομάδας, αλλά περισσότερα γι' αυτό στο τέλος.

Όπως γίνεται κάθε φορά που διαβάζω κάτι παρόμοιο ξανακάνω τις ίδιες σκέψεις όπως «τι κάνω με τις σπουδές μου;», «γιατί δεν έχω έναν κουλ ντράμμερ με αφάνα να μου διδάσκει στατική ανάλυση;» και «γιατί κάνω στατική ανάλυση;», αλλά τι να κάνεις; Από την άλλη, αν τον ειχα καθηγητή είναι σίγουρο πως δε θα τον πρόσεχα ποτέ και θα χάζευα μονάχα το afro comb του. Κοίτα όμως τι ωραία που τα λέει ο μπαγάσας. Όχι, κοίτα τον. Και τα λέει και σωστά και για το (πχιοτικό) χιπχοπ.



Σε άλλα νέα, σύμφωνα με το Guitar World -και τους αναγνώστες του- ο καλύτερος κιθαρίστας όλων τον εποχών είναι ο Eddie Van Halen. Εμένα αυτού του είδους οι λίστες με αφήνουν αρκετά αδιάφορο γιατί ξέρω, αφού με αυτά ασχολούμαι και το κάνω και γω, ότι ο κύριος λόγος που υπάρχουν είναι για να ιντριγκάρουν τον κόσμο και να προκαλέσουν συζητήσεις και τσακωμούς και τρολλαρίες και τα ρέστα. Δε λέω, πλάκα έχουν και καμιά φορά ίσως καταφέρεις και κάνεις και μία συζητήση με νοήμων οντότητα, αλλά τις περισσότερες καταλήγει είτε σε απεγνωσμένα αλοσδξσκδλφηαλσκξδ στο πληκτρολόγιο είτε σε μάνες. Και ρε παιδιά, όχι μάνες.



Από τον χορό βέβαια δε μπορούσαμε να λείπουμε και μεις και έχουμε και τυπάδες που τα λένε ωραία, γιατί όντως ο Πλιάτσικας έχει βρει τρόπους να πιάνει την Em και με τα δάχτυλα των ποδιών και αδυνατώ να πιστέψω πως δεν πάλεψε κανείς για τη θέση του Παντελίδη στη λίστα, αλλά αυτά παθαίνεις όταν μπλέκεις με αχάριστους. Όταν λοιπόν θα ερθεί η ώρα να αναδειχθεί το ταλέντο της ΚΟΜΠΡΑΣ ΤΗΣ ΚΑΨΟΥΡΑΣ, κάτι Βανχάλενς και Πέητζηδες θα τρέμουν. Ως τότε, υπομονή.

Αυτά τα ολίγα έχω να πω, αλλά ας επανέλθουμε λιγάκι στον ΜΑΝ της εβδομάδας. Όπως προείπα, είναι αναμφισβήτητα ο ?uestlove, αλλά όχι επειδή είναι καθηγητής ή lord of the jazz, αλλά λόγω της χημείας του με τον Jimmy τον Fallon και την εκπομπή του. Για όποιον δεν ξέρει, που κακώς δεν ξέρει γιατί τα 'χω ξαναπεί, οι Roots είναι η in house μπάντα στην εκπομπή του Jimmy Fallon και μόνο γι' αυτό είναι η καλύτερη late night εκπομπή εκεί έξω. Ε ρε παιδί μου, κάνουν κάτι σκετσάκια αραιά και που σ' αυτή την εκπομπάρα, και αραιά και που συμμετέχει και ο μίστερ λαβαλάβα γιατί μπορεί. Το αγαπημένο μου ειναι το Black Simon & Garfunkel για το οποίο κέρδισε τον τίτλο του MAN της εβδομάδας, αλλά κοντά ήταν και η συμμετοχή στο Downton Sixbey, παρωδία του Downton Abbey. Όπως και να 'χει, τσίμπα, και καλή εβδομάδα να 'χεις.



Until next week,
-godspeed

I.T. The Rocking Raccoon

ps,

  • SHARE
  • TWEET