Τελικά, το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού ...ξέρει πως υφίσταται metal μουσική!

Για πρώτη φορά από την ίδρυσή του, το 1975, προβάλλει metal συναυλία

16/05/2015 @ 11:28
Σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία, η Νορβηγία, η Φινλανδία, η Σουηδία κ.ο.κ. το metal, ένας τομέας στον οποίο οι Έλληνες έχουν να παρουσιάσουν μεγάλη πολιτιστική άνθιση με την αλματώδη εξέλιξή τους τα τελευταία χρόνια, αγνοούνταν επιδεικτικά από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Συνεπώς, όταν για πρώτη φορά μετά από σαράντα χρόνια, όταν και συστάθηκε δηλαδή, το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού προβάλλει μέσω του portal του μία metal εκδήλωση, το λες και σημειό καμπής.

Πιο συγκεκριμένα, στην επίσημη σελίδα του Υπουργείου προβλήθηκε η εκδήλωση των Rock 'N' Roll Children, της ελληνικής tribute μπάντας στον μεγάλο κοντό του hard rock/heavy metal, Ronnie James Dio:

«Εκδήλωση Rock n Roll Children-στον ιστορικό μουσικό χώρο ΚΥΤΤΑΡΟ-Σάββατο,16/5/2015.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται για φιλανθρωπικό σκοπό, με στόχο να βοηθηθούν άτομα με νεοπλασματικές ασθένειες, ενώ ο αμερικανός καλλιτέχνης, από τον οποίο εμπνεύστηκε την δημιουργία του το συγκεκριμένο ελληνικό μουσικό σύνολο, είχε κι ο ίδιος-ενόσω ζούσε-ασχοληθεί με ουσιαστικό αντίστοιχο φιλανθρωπικό έργο.

O Ronnie James Dio (10/7/42-16/5/2010) ήταν Αμερικανός τραγουδιστής και όπως χαρακτηρίστηκε “η φωνή του Heavy Metal”. Το κοινό τον γνώρισε με τη συμμετοχή του στα συγκροτήματα Elf, Rainbow, Black Sabbath, Heaven and Hell και με το προσωπικό του σχήμα τους DIO. Τεράστια αναγνώριση είχε επίσης με την φιλανθρωπική του συμμετοχή, με τη σύνθεση του We Are Stars για το Hear ‘n’ Aid. Στις 16/5/2010 έχασε τη μάχη με τον καρκίνο κι άφησε σε όλη την κοινωνία της “σκληρής” μουσικής ένα τεράστιο κενό.

Τότε μια παρέα 5 Ελλήνων μουσικών του είδους αποφάσισε να φτιάξει ένα σχήμα που να παίζει τα κομμάτια του προς τιμή του, τους Rock ‘n’ Roll Children, με αποκορύφωμα την πρώτη συναυλία τους ένα χρόνο αργότερα (2011) με φιλανθρωπικό σκοπό, το γνωστό πλέον ROCK IN DIO, διαθέτοντας τα έσοδα στο Ογκολογικό Παιδικό Νοσοκομείο Ελπίδα με συμμετοχές τραγουδιστών από 16 διαφορετικά μουσικά σχήματα του χώρου. Την επόμενη χρονιά (2012) ο αριθμός των guest τραγουδιστών που συμμετείχαν έφτασε τους 40 και τα έσοδα της συναυλίας τότε δόθηκαν στο Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ». Το 2013 έδειξε σε ολόκληρη τη “σκληρή” μουσική σκηνή πως το εγχείρημα δεν ήταν τυχαίο και έγινε θεσμός μιας και οι συμμετοχές από guest τραγουδιστές και τραγουδίστριες και πάλι αυξήθηκαν κι έφτασαν τις 58. Για να κρατηθεί ο χρόνος της συναυλίας σε λογικά πλαίσια (4-5 ώρες) τα τραγούδια πλέον ερμήνευσαν ντουέτα ενώ τα έσοδα και πάλι διατέθηκαν για φιλανθρωπικό σκοπό στην ‘’Κιβωτό του Κόσμου’’. Πέρυσι, το 2014, η συναυλία βιντεοσκοπήθηκε και τμήμα της κυκλοφόρησε σε DVD με γνωστό περιοδικό από το χώρο του σκληρού ήχου. Οι φιλικές συμμετοχές τραγουδιστών διευρύνθηκαν με δημοφιλείς guests από τα «ελαφριά» μονοπάτια της ροκ εως και το φάσμα του πιο «ακραίου» ήχου, αλλά και παγκοσμίως γνωστούς Έλληνες metal μουσικούς και αυτή τη φορά τα έσοδα διατέθηκαν στα ‘’Παιδικά Χωριά SOS’’.
Φέτος η συναυλία γίνεται ακριβώς 5 χρόνια από τον ημερομηνία που μας άφησε ο μεγάλος αυτός τραγουδιστής και οι φιλικές συμμετοχές δεν περιορίζονται μόνο σε τραγουδιστές μιας και το σχήμα θα εναλλάσσεται στη σκηνή με μουσικούς (κιθαρίστες, μπασίστες, ντράμερς, πληκτράδες και φυσικά τραγουδιστές) από πολλά συγκροτήματα της ελληνικής “σκληρής” σκηνής.

Ο μεγάλος Ronnie James Dio έφυγε, αλλά άφησε μια ολόκληρη γενιά ανθρώπων να συνεχίσουν το φιλανθρωπικό του έργο και να αναδείξουν το μεγαλείο της ψυχής του, βοηθώντας φέτος το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βορείου Ελλάδος “Λάμψη” με έδρα τη Θεσσαλονίκη.»

  • SHARE
  • TWEET