Ολέθριο Ρήγμα

Ανθολογία

Burning Star (2007)
27/08/2007
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

...Ποιος από μας άραγε δεν έχει ακούσει από κάποια πειρατική κασσετούλα, πριν χρόνια, τους Ολέθριο Ρήγμα και δεν τον έχει καταβάλει αυτή η ατελείωτη πώρωση της εφηβείας για να τα αλλάξει (αν όχι να τα καταστρέψει) όλα; Μια μπάντα με αξιοσημείωτη μουσική ιστορία και παρουσία στην ελληνική σκηνή, επιτέλους, μας προσφέρει σε ένα συλλεκτικό πακέτο μερικές από τις πιο μεγάλες στιγμές της, τον πόνο και την αγωνία της. "Ανθολογία" το όνομα αυτής και τι πιο ταιριαστό για μια τέτοια συλλογή που, όπως μας πληροφορεί η υπεύθυνη Burning Star, πρόκειται για remastered και reshaped υλικό, όσο το δυνατό βέβαια είναι αυτό εφικτό.

14 κομμάτια cult, παρμένα από την 18ετή πορεία του "Ρήγματος", συν 3 bonus tracks σίγουρα θα σας ξεσηκώσουν και θα σας κάνουν να υψώσετε τους μέσους των δαχτύλων σας πολύ ψηλά, όπως μόνο αυτοί μπορούν και ξέρουν. Κλασικές hardcore συνθέσεις με επιθετικές underground κιθάρες και τύμπανα με περισσή δεξιότητα, πολιτικός στίχος που πραγματεύεται την ελληνική πραγματικότητα (δυστυχώς είναι ίδια εδώ και ποοοολλά χρόνια), την κοινωνική ανισότητα και την παγκόσμια απερισκεψία και μια βροντερή αντρική φωνή που εξαπολύει τα δριμύ κατηγορώ με επιτυχία. Δυστυχώς για τη γυναικεία έχω τις ενστάσεις μου, αλλά σίγουρα εσείς ξέρετε καλύτερα.

Λάτρεις των Dead Kennedys, Agnostic Front αλλά και Panx Romana, ήρθε η απόλυτη κυκλοφορία που θα μαυρίσει και θα ξεσηκώσει ακόμη περισσότερο τα ανήσυχα ένστικτά σας. Οι υπόλοιποι αξίζει να δώσετε μια ευκαιρία και μην ξινίζετε τα μούτρα σας με τον ελληνικό στίχο. "Μ. Γ. Δ.", "Ξεχασμένες Υπάρξεις", "Γ_μημένη Πατρίδα" και "Όλεθρος"... Αυτά είναι!

* Λόγω των τελευταίων δραματικών γεγονότων που πλήττουν τη χώρα, θα ήθελα να αφιερώσω ολόκληρο τον δίσκο, από την αρχή μέχρι το τέλος, σε όλους αυτούς που φροντίζουν για το «καλό» μας. Στην υγειά σας!

  • SHARE
  • TWEET