Supersuckers

Get The Hell

Acetate (2014)
Από τον Γιάννη Βόλκα, 27/03/2014
Η καλύτερη rock 'n' roll μπάντα στον πλανήτη;
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;
Η καλύτερη rock 'n' roll μπάντα στον πλανήτη! Ο αυτοχαρακτηρισμός των Supersuckers είναι φυσικά υπερβολικός, σχεδόν προβοκατόρικος αλλά διακατέχεται από την χιουμοριστική διάθεση η οποία ουδέποτε έλειπε από την μπάντα από την Αριζόνα. Αδιαφορώντας για την γνώμη των «πολλών», στέκουν ατρόμητοι μπροστά στην σοβαροφάνεια της σημερινής εποχής. Οι Supersuckers δεν νοιάστηκαν ποτέ, και δεν θα νοιαστούν τώρα που με τον ένατο studio δίσκο τους, επιστρέφουν πιο δυνατοί από ποτέ. Μετά από το χαλαρό και κατά γενική ομολογία μέτριο "Get It Together" του 2008 υπήρξε ο φόβος μήπως οι Αμερικάνοι γέρασαν, συμβιβάστηκαν και αποφάσισαν να ρίξουν νερό στο κρασί τους. Το φετινό "Get The Hell" αποτελεί την θρασύτατη απάντηση που εκσφενδονίζεται με δύναμη χιλίων μεγατόνων στα μούτρα των εκάστοτε αμφισβητιών.

Δώδεκα σύντομες και άκρως δυναμικές συνθέσεις ακολουθούν το intro λίγων δευτερολέπτων και αποτελούν την επιστροφή στις punk / rock 'n' roll ρίζες των Supersuckers. Δώδεκα κομμάτια εκ των οποίων τα περισσότερα θα κέρδιζαν με  ευκολία μια θέση σε μια «greatest hits» συλλογή του συγκροτήματος. Από το πιασάρικο ομώνυμο που ουσιαστικά ανοίγει τον δίσκο στο αυτοπεριγραφικό "Fuck Up" και από την κομματάρα "High Tonight" στις δυο πρωτότυπες διασκευές στα "Never Let Me Down Again" των Depeche Mode και "Rock On" του Gary Glitter, το "Get The Hell" είναι ένας μισάωρος δυναμίτης που ακούγεται από την αρχή μέχρι το τέλος όπως θα άκουγε κανείς έναν δίσκο των Ramones, των Motörhead ή των Social Distortion. Πινελιά αλητείας η μίξη του δίσκου που ανήκει στον Blag Dahlia, τραγουδιστή των μεγάλων Dwarves. Το γενικό feeling που επικρατεί στον δίσκο είναι ότι ο Eddie Spaghetti και η συμμορία του μπήκε μια μέρα στο studio στο Austin του Texas με δυο κάσες μπύρες ανά χείρας και έγραψε το "Get The Hell" σαν άλλο ένα gig, μια ζωντανή εμφάνιση από τις άπειρες που έχουν κάνει τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια. Ρωτήστε τους Bad Religion, τους Nashville Pussy, τους New York Dolls και τόσους άλλους που έχουν μοιραστεί την σκηνή με τους τρελοαμερικάνους.

Εδώ στη Θεσσαλονίκη έχουμε εδώ και χρόνια την ευχάριστη συνήθεια να αφιερώνουμε το "Pretty Fucked Up" σε ένα συγκεκριμένο αγαπημένο πρόσωπο. Σήμερα, πίσω από κάποιο bar στην  πρωτεύουσα θα έχετε την ευκαιρία να την ακούσετε να χτυπά ρυθμικά το πόδι της στο πάτωμα. Αν την συναντήσετε, μην διστάσετε να την ρωτήσετε την γνώμη της για τους Supersuckers αλλά και το συγκεκριμένο άλμπουμ αφού αναμφίβολα θα το έχει ήδη ακούσει. Εμείς θα αναζητήσουμε το επόμενο κομμάτι που θα γίνει «ντόπιο» hit στα rock bars της πόλης. Με το "Get The Hell" έχουμε μια ντουζίνα επιλογών ακόμα.

Η καλύτερη rock 'n' roll μπάντα στον πλανήτη;  Ποιός νοιάζεται για την απάντηση; Το σημαντικό είναι ότι οι Supersuckers επέστρεψαν και με τον ένατο δίσκο τους δείχνουν αγέραστοι και ακούραστοι. Κυρίως όμως δείχνουν ότι σε μια μουσική σκηνή που δεν δέχεται μεγάλα περιθώρια πρωτοτυπίας έχουν την ικανότητα, την έμπνευση και γνωρίζουν τον ιδανικό τρόπο ώστε να συνθέσουν μερικά από τα καλύτερα κομμάτια της καριέρας τους.
  • SHARE
  • TWEET