Mob Rules

Among The Gods

SPV (2004)
Από τον Θοδωρή Μηνιάτη, 14/05/2005
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Οι Mob Rules για το heavy κοινό δεν είναι άγνωστοι. Τέσσερα full length albums σε 5 χρόνια, περιοδείες με groups όπως οι Savatage, Helloween, Rage, Company Of Snakes, Ivory Tower καθώς και πολλά gigs με τους Rhapsody, Doro, Scorpions, Symphony X, Silent Force κ.λ.π, σε χώρες όπως Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία, Αυστρία και Ελβετία σίγουρα τους κατατάσσουν σε μία από τις παραγωγικότατες metal μπάντες. Η νέα τους κυκλοφορία ήρθε να μας αποδείξει ότι τίποτα από όλα τα παραπάνω δεν είναι τυχαίο. Οι Mob Rules είναι metal εργάτες. Συνεχώς προσπαθούν album με album να βελτιώνονται μουσικά αντλώντας αποθέματα και ιδέες από την καθημερινότητα τους.

Η νέα τους δουλεία δεν είναι κάτι το πρωτοποριακό, κάτι που θα μείνει στην ιστορία σαν ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά power metal albums. Είναι όμως αγνό, καλοδουλεμένο, εμπνευσμένο και σίγουρα βγαλμένο μέσα από τη ψυχή τους. Το album λέγεται "Among The Gods" (ανάμεσα σε θεούς). Ίσως ο τίτλος δεν είναι τυχαίος αφού όλες οι συνθέσεις -10 στον αριθμό- έχουν μια “θεϊκή” μελωδία η οποία μας μεταφέρει από τους ουρανούς σε εποχές μεσαιωνισμού ή και μπαρόκ ακόμα. Η μπάντα έχει πια ωριμάσει. Άλλωστε όταν μοιράζεσαι τη σκηνή, το studio αλλά και ώρες μαζί με τους ίδιους ανθρώπους είναι φυσικό επακόλουθο να δεθείς μαζί τους και να γίνεις ένα με αυτούς.

Οι Mob Rules είναι μια τρελή παρέα, μια “συμμορία” μουσικών οι οποίοι αγαπάνε πραγματικά αυτό που κάνουν χωρίς να πρωτοτυπούν. Θα μπορούσε να ειπωθεί ότι είναι ένας καλοπροβαρισμένος θίασος -χωρίς ορολογιακή ειρωνεία- που έχει βάλει σκοπό την ακατάπαυστη διασκέδαση του θεατή. Όλο το album τους διακατέχεται από συνθέσεις μοντέρνου power-heavy στα βήματα των Edguy, Dream Evil, Masterplan κ.λ.π. Με ποικίλων ταχυτήτων κομμάτια μας ταξιδεύουν στον πλανήτη τους, χαρίζοντας μας 50 λεπτά μελωδικού metal που ηχεί ευχάριστα στα αυτιά μας και σίγουρα προσφέρει ακουστική απόλαυση. Σ’ αυτό συντελεί και η παραγωγή η οποία ως είθισται για μοντέρνο group είναι αψεγάδιαστη. Αίσθηση προκαλεί το ομώνυμο "Among The Gods" το οποίο στα 7:32 λεπτά του -με τη φιλική συμμετοχή του κιθαρίστα των Masterplan, Roland Grapow και του Ian Parry του Consortium Project- μας αναλύει την οπτική των Mob Rules για τα λεγόμενα “συγχωροχάρτια” που έδινε η καθολική εκκλησία κατά τον μεσαίωνα.

Όπως προαναφέρθηκε το album δεν είναι κολοσσός στο είδος του. Στέκεται όμως πολύ καλά στο σύγχρονο metal γαλαξία αποδεικνύοντας ότι όταν οι μουσικοί θέλουν κάνουν τέχνη. Οι πιστοί του είδους ας πλησιάσουν χωρίς φόβο. Οι υπόλοιποι πριν ποντάρουν ας κάνουν μια ακρόαση...

Υ.Γ.: Η limited συσκευασία του cd περιέχει το video clip του "Black Rain", γυρίσματα και δηλώσεις του σκηνοθέτη, "το End Of All Days" από το Wacken 2003, το "Battlefield Control" το οποίο είναι ακυκλοφόρητο κομμάτι του 2002,το "All In A Time" το οποίο είναι ακυκλοφόρητο demo του 1999 και μια διασκευή στο "When I Bleed".

  • SHARE
  • TWEET