Midnight Vice

Midnight Vice

Self Released (2023)
Από τον Πάνο Ζαρκαδούλα, 31/07/2023
Εξαιρετική χρονιά το '23 για το heavy metal, πιάσε ένα μπουκάλι Midnight Vice για αρχή
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Ανάμεσα στις ιστορίες που κουβαλάνε πόλεις ανά τον κόσμο, εντάσσονται και μερικές που μας αφορούν άμεσα ως ακροατές, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με συγκροτήματα ή μουσικά είδη: Bergen, Birmingham, Halifax, Στοκχόλμη, Γκέτεμποργκ. Και βεβαίως η Tampa στη Florida, συνώνυμη εδώ και πολλά χρόνια του death metal, ίσως όχι το πλέον κατάλληλο μέρος για να ανθίσει το heavy metal των Midnight Vice.

Με το συγκεκριμένο είδος να θριαμβεύει στην ήπειρό μας και με πλείστα φεστιβάλ να το υποστηρίζουν, μόνο παράδοξη δε φαίνεται η αγάπη που τρέφουν για τους Enforcer και για τα πεπραγμένα τους. Κι αν αυτό δεν έγινε κατανοητό από το όνομά τους, το πράττει το single με το οποίο μας συστήθηκαν. Μαρτυρά την πάσα αλήθεια και παράλληλα κρύβει μια ιστορία: η ανταπόκριση από τον κόσμο υπήρξε μεγάλη και αναπάντεχη για την μπάντα, η οποία δεν είχε κατά νου μία κυκλοφορία να το πλαισιώσει. Αυτή πήρε μορφή αργότερα και κάπως έτσι προέκυψε το εν λόγω EP. Ενίοτε, το κριτήριο των ακροατών αποδεικνύεται αλάνθαστο και ωθεί καλλιτέχνες προς δημιουργία.

Ακομπλάριστοι σχετικά με το να φανερώσουν τις επιρροές τους, προφανείς και μη, έχοντας παράλληλα τον χαρακτήρα των metalheads (χατζημεταλλάδες στα μέρη μας), παρουσιάζουν ένα άκρως ενθαρρυντικό πρώτο δείγμα γραφής. Οι μελωδικές γραμμές του Tyler τού Gray μπορούν να συγκινήσουν και να πωρώσουν ταυτόχρονα, υποστηρίζονται δε από τα πάμπολλά hooks (αρπάγες στα μέρη μας) που κερνάνε οι χορδές του Sam Bean. Εκτείνονται από εποχές όπου κυριαρχούσε ο Mountain King, έως το hard fun rock των Mötley Crüe, εν μέσω ατμόσφαιρας λες και βγήκε από τους δίσκους του Βασιλιά, τόσο στους προσωπικούς του, όσο και με τους θρυλικούς Mercyful Fate.

Κραταιά, πανίσχυρα υλικά που χρειάζονται και τον κατάλληλο κουμανταδόρο ώστε να χαρακτηριστούν αποτελεσματικά. Κρίνοντας εκ των ακροάσεων, τα τίμησαν δεόντως και τα επεξεργάστηκαν με χάρη. Τέτοια, που αν και πρόκειται για κυκλοφορία που ξεκάθαρα ανήκει στο ονομαζόμενο NWOTHM, πείθει, συντροφεύει και γεννά προσδοκίες. Η αρχή πήρε σάρκα και και οστά με μια εξάδα συνθέσεων, εκ των οποίων η καθεμιά μπορεί να θεωρηθεί κυριαρχική. Στην πραγματικότητά μου, η μία συμπληρώνει την άλλη, δημιουργώντας ένα συμπαγές υλικό που σε εγκλωβίζει και σε κάνει έρμαιό του. Με την καλή έννοια πάντα.

YouTube

  • SHARE
  • TWEET