Go

The Experiment

Self Released (2024)
Ψυχεδελικές Πτήσεις και Ηχητικά Ταξίδια
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Οι "GO” αποτελούν ένα ψυχεδελικό ροκ συγκρότημα με την καταγωγή από την Πάτρα, το οποίο δημιουργήθηκε το 2007. Οι κύριες επιρροές του συγκροτήματος προέρχονται από τη ψυχεδελική εποχή των '70s σε συνδυασμό με στοιχεία από το είδος της "desert rock". Διακρίνονται για τους βαριούς, θολούς ήχους πλούσιους σε ρυθμό και κρεμώδη ψυχεδελικά κιθαριστικά ριφς, τα οποία προέρχονται από τα μέσα της δεκαετίας του '90 από καλιφορνέζικα συγκροτήματα. Η αναφορά στις επιρροές από τις μπάντες της δεκαετίας του '90 προσθέτει μια ενδιαφέρουσα διάσταση στον ήχο τους. Συγκροτήματα από αυτήν την περίοδο, όπως οι Kyuss, Fu Manchu, και άλλοι πρωτοπόροι της "desert rock", ξεχώριζαν για τον βαρύ, stoner rock ήχο τους που συχνά περιλάμβανε παραμορφωμένες κιθάρες, ισχυρά ρυθμικά και μια γενικά τριπάτη ατμόσφαιρα.

Το γεγονός ότι χρησιμοποίησαν τον κλασικό παραδοσιακό τρόπο εγγραφής, με όλους τους μουσικούς να παίζουν μαζί στο ίδιο χώρο, προσφέρει μια ζεστή και αναλογική αίσθηση στη μουσική τους. Το να μην έχουν γράψει προκαταβολικά τα κομμάτια και να τα δημιουργήσουν στον χώρο της ηχογράφησης προσθέτει μια στοιχειώδη αίσθηση αυθεντικότητας και δημιουργικής στιγμής. Είναι ενδιαφέρον επίσης το γεγονός ότι επέλεξαν να μην γράψουν τίποτα στο cover του Hendrix προκαταβολικά, δίνοντας έτσι χώρο για αυθόρμητες και δημιουργικές εκφράσεις. Ακόμη, κρατήθηκαν τα πρώτα takes για κάθε κομμάτι προσδίδοντας μια φρεσκάδα και μια ατμόσφαιρα που αποτυπώνει αυθεντικά τη στιγμή της ηχογράφησης. Είναι συναρπαστικό όταν η μουσική δημιουργείται εντός ενός μοναδικού χρονικού πλαισίου και καταγράφεται στη στιγμή.

Το "The Experiment” των GO παρουσιάζει μια συναρπαστική μουσική ποικιλία, αναδεικνύοντας το πολυσύνθετο instrumental τους ύφος. Το "33" διακρίνεται ως ένα ελληνικό ψυχεδελικό τσιφτετέλι, ενώ το "Creamy Yolk" αποτυπώνει τον κλασικό ήχο των GO με ζωντανά jam sessions. Να αναφερθεί ότι αυτός είναι ο δεύτερος δίσκος τους καθώς το 2019, μετά από δέκα χρόνια συναυλιακής παρουσίας κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ομώνυμο άλμπουμ. Το "Electric Blow" υπόσχεται έντονες εκρήξεις ήχου, ενώ το "Sleepy Hippie" αφηγείται τη μαγεία του Woodstock το 1969 με ψυχεδελικά στοιχεία. Το "Goldmine Blues" εμπλουτίζει την ατμόσφαιρα με έναν μακρύ και βαρύ blues jam, ενώ το "Spring Break" μετατρέπεται σε ένα καλοκαιρινό track με gypsy psychedelic επιρροές. Η μουσική των GO αναδεικνύει τη δημιουργική τους προσέγγιση, καθιστώντας κάθε κομμάτι μια μοναδική εμπειρία, και φαίνεται ότι το "The Experiment” αποτυπώνει την αυθεντικότητα και την ποικιλία της μουσικής τους.

Η ηχογράφηση του άλμπουμ πραγματοποιήθηκε στο Goose Music Productions studio στο Wageningen, της Ολλανδίας κατά τη διάρκεια μιας δροσερής και ηλιόλουστης απογευματινής ημέρας στις 6 Μαΐου 2022. Η ιδιαιτερότητα της διαδικασίας αυτής αναδεικνύεται από το γεγονός ότι όλα τα κομμάτια δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια ζωντανών ηχογραφήσεων, χωρίς καμία προετοιμασία. Αυτή η προσέγγιση διατηρεί τη γνήσια ενέργεια και δημιουργικότητα που καταγράφηκε κατά τη διάρκεια των αρχικών ζωντανών εκτελέσεων. Η δροσερή και ηλιόλουστη ατμόσφαιρα της ημέρας αυτής φαίνεται ότι συνέβαλε στον οργανικό και χαλαρό χαρακτήρα του άλμπουμ, καθιστώντας το πραγματική απεικόνιση της καλλιτεχνικής αυθεντικότητας του συγκροτήματος.

Το πείραμα προσφέρει μια πολύπλοκη και ποικίλη μουσική εμπειρία. Οι "GO” φαίνεται να ακολουθούν ένα πορτρέτο μουσικής ποικιλομορφίας, επιδεικνύοντας τις διάφορες πτυχές του ψυχεδελικού, blues και χίπικου ήχου με το δικό τους μοναδικό τρόπο.

  • SHARE
  • TWEET