Rockwave Festival 2006: Twisted Sister, Celtic Frost, Crimson Glory

Από τον Παναγιώτη Λουκά, 14/07/2006 @ 11:54
Μερικά πράγματα καλύτερα να μένουν μύθος. Πριν μερικά χρόνια είχαμε δει τους Crimson Glory με τον Wade Black στα φωνητικά, σε club στο Γκάζι, με support τους Kamelot, σε μια φοβερή εμφάνιση. Τότε ο Midnight δεν ήταν στο συγκρότημα και παρόλο που μας άρεσε υπερβολικά το live είχαμε μείνει με την απορία του πώς αυτό θα ήταν με τον Midnight. Τελικά είχαμε την ευκαιρία να τους δούμε στο Rockwave αλλά αυτό που παρακολουθήσαμε σίγουρα δεν ήταν αντάξιο της φήμης τους.Όσο και αν προσπαθούσε ο Midnight, η φωνή του δεν ήταν στα επίπεδα που φανταζόμασταν, με αποτέλεσμα να μη μπορείς να ευχαριστηθείς τη συναυλία. Μέχρι την επόμενη κίνηση τους θα μείνουμε στις πρώτες τους κυκλοφορίες ("Crimson Glory" και "Transcendence") και θα βγάλουμε σύντομα από τη μνήμη μας το φετινό live.

Τη σκυτάλη μετά τους Crimson Glory πήραν οι Celtic Frost προσπαθώντας να ζεστάνουν τον λιγοστό κόσμο που βρισκόταν στο Terra Vibe. Μαζί με τους Moonspell ήταν τα μοναδικά group της τρίτης μέρας που ήρθαν για να προωθήσουν τα τελευταία τους album και σίγουρα ήταν κάτι που περιμέναμε καθώς τα υπόλοιπα group τα είχαμε ξαναδεί. Λίγο μετά τις 20:00 έκαναν την εμφάνιση τους ντυμένοι στα μαύρα, με αρκετά καλό σκηνικό από πίσω, αλλά μην έχοντας τον ήχο για σύμμαχο τους. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους, λόγω ενός προβλήματος που είχε ο Tom Fischer με την υγεία του, αναγκάστηκαν να ακυρώσουν την εμφάνιση τους στο Hard Rock Festival στη Γερμανία, δημιουργώντας ένα κλίμα ανησυχίας σχετικά με την εμφάνιση τους εδώ, αλλά ευτυχώς όλα κύλησαν σχετικά καλά και προς το τέλος, όταν και είχε βραδιάσει, ο ήχος είχε γίνει καλύτερος και παίζοντας γνωστά τους κομμάτια, μας τράβηξαν αρκετά το ενδιαφέρον.Συμπερασματικά μια καλή εμφάνιση, αλλά για να τους κρίνουμε καλύτερα θα πρέπει να τους δούμε ξανά σε κλειστό χώρο όπου σίγουρα θα μπορούν να αποδώσουν καλύτερα.


Δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που οι Twisted Sister μας επισκέπτονται και αρκετοί είχαν την απορία του γιατί. Για ποιο λόγο να παίζουν και φέτος; Οι Twisted Sister δεν είναι μπάντα για πολλά πολλά, δεν εντυπωσιάζουν με την περίτεχνη μουσική τους ή τους έξυπνους στίχους τους διότι πολύ απλά αυτά δεν υπάρχουν. Αυτό όμως που όντως τους χαρακτηρίζει είναι το γεγονός ότι είναι από το Α μέχρι το Ω "rock 'n' roll band". Είναι η γιορτή του σκληρού ήχου. Τα live τους είναι ένα party που διαρκεί από τη στιγμή που θα ανέβουν στο σανίδι μέχρις ότου τα φώτα κλείσουν οριστικά. Για αυτό το λόγο αξίζει να τους δει κανείς δύο φορές απανωτά. Διότι ένα βράδυ με τους Twisted Sister απλά είναι 100% διασκέδαση.Έτσι και φέτος. Οι συνθήκες της εμφάνισης τους ήταν λίγο αντίξοες αν σκεφτούμε ότι οι W.A.S.P. είχαν μόλις ακυρώσει την εμφάνιση τους και έπρεπε οι T.S. να σηκώσουν όλο το βάρος του headlining. Επίσης ο κόσμος ήταν σαφώς λιγότερος σε σχέση με πέρσι.Παρόλ' αυτά με το που πέσανε οι καπνοί και άναψαν τα φωτορυθμικά η Mαλακάσα είχε ήδη αρχίσει να χοροπηδάει. Ο Dee Snider και οι "Sick Motherfuckers" του άναβαν ακόμα μία φορά τα αίματα. Aπό κάτω φωνές, φασαρία, παροξυσμός! Το crowdsurfing έδινε και έπαιρνε, μέχρι και -άκουσον άκουσον!- moshpit σχηματίστηκε στο "We Re Not Gonna Take It". Τα κομμάτια «έφευγαν» και ο λαός ακολουθούσε: "I Wanna Rock", "You Can't Stop Rock 'n' Roll", "S.M.F.", "The Beast" και άντε να μαζέψεις τον κόσμο μετά. Το "The Price" κατατραγουδήθηκε, όπως επίσης και μια διασκευή τους στους Rolling Stones, το "It's Only Rock 'N' Roll (But I Like It)".Και αυτό ακριβώς ήτανε, "Rock 'N' Roll". O Mark "The Animal" Mendoza έσβησε τα κεράκια για τα γενέθλια του μαζί με τη διοργανώτρια του Rockwave (βλέπετε έκλεινε και αυτό δέκα χρόνια ιστορίας) και το party συνεχίστηκε. Οι Twisted Sister «βγήκαν και έπαιξαν» και encore, ολοκληρώνοντας έτσι μια πολύ καλή παρουσία.

Συμπερασματικά, σε σχέση με πέρσι θαρρώ πως ήταν καλύτερα από τεχνικής άποψης (ήχος, φώτα κ.λ.π.) αλλά οι T.S. «τα σπάσανε» κομματάκι λιγότερο. Επίσης στα αρνητικά τούς καταλογίζω ότι ακόμα μια φορά προωθήσανε εν ώρα live το website τους και το υλικό που θα κυκλοφορήσουν, μια πρακτική που τη βρίσκω πολύ εκνευριστική. Όπως και να 'χει το πράγμα, ανεξαρτήτως των οικονομικών τους βλέψεων -ας τις σχολιάσουμε στο forum αυτές-, οι Twisted Sister ήταν και εξακολουθούν να είναι ένα συγκρότημα που επιτυγχάνει 100% το στόχο του, δηλαδή να σου δώσει ένα τέλειο βράδυ για ξεφάντωμα.

  • SHARE
  • TWEET