Black Majesty

Silent Company

SPV (2005)
Από τον Θοδωρή Μηνιάτη, 01/11/2005
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Οι Αυστραλοί Black Majesty είναι το αποτέλεσμα που προέκυψε από την ένωση των συγκροτημάτων Κymera και Arkaya. Συμπεριλαμβανομένου του τραγουδιστή John Gιo, του κιθαρίστα των Cyclone Tracy Steve Janevski, του κιθαρίστα Hanny Mohamed, του drummer των Amethyst Vestra, του frontman των Pegasus Danny Cecati ως κύριο τραγουδιστή και του μπασίστα των Pegasus Correy Betts, οι Arkaya με την παραπάνω σύνθεση ξεκίνησαν τη μουσική τους πορεία κυνηγώντας το όνειρο της καταξίωσης.

Η σχέση μεταξύ των Pegasus και των Arkaya κλονίστηκε όταν μαθεύτηκε ότι ο Mohamed ανέλαβε τη θέση του μπασίστα στους Pegasus. Συμπτωματικά οι επαγγελματικές επαφές του Betts με τους Arkaya σταματούσαν κάπου εκεί. Ο Mohamed τελικά θα έμενε και στα 2 στρατόπεδα.

Στα μέσα του 2002 το ήδη υπάρχον σχήμα με την παραπάνω σύνθεση αλλάζει το όνομά του σε Black Majesty και αποφασίζει να βγάλει την πρώτη του δουλειά με τίτλο "The Sands Of Time". Ένα cd με 3 κομμάτια είδε τότε το φως της δημοσιότητας, χαρίζοντας σε όσους το απέκτησαν ένα υπέροχο ντουέτο του τότε τραγουδιστή John Cavaliere μαζί με τον τραγουδιστή των Pegasus Donny Cecati στο κομμάτι "Guardian". Το group αποτελείτο τότε από την εξής σύνθεση: John Cavaliere στα φωνητικά, Steve Janevski και Hanny Mohamed στις κιθάρες, Joe Fata στο μπάσο και το πρώην μέλος των Kryptor και Leprocide, Pavel Konvalinka στη drums.

Στις αρχές του 2003 και αφού ο πρώην μπασίστας των Crystal Darkness, Mark Kelson, εισχώρησε στη μπάντα, το group υπέγραψε συμβόλαιο με τη γνωστή Limb Music Products. To album "Sands Of Time" ήταν στα ράφια το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Παράλληλα ο Mohamed παραιτήθηκε από τους Pegasus για να αφοσιωθεί μόνο στους Black Majesty. Η πρώτη δουλειά του group δεν ήταν τίποτα άλλο από καλοπαιγμένο euro power με ωραίες μελωδίες και catchy refrains που σου έμεναν στο μυαλό. Ανά στιγμές μάλιστα είχε και κάποια στοιχεία -λίγα βέβαια- από τα power metal σχήματα της Αμερικής των '80s.

Το Μάιο του 2004 η μπάντα χρειάστηκε την πολύτιμη βοήθεια του πρώην καταξιωμένου drummer των Abramelin και Blood Duster Evan Hariott για τις live εμφανίσεις της μιας και ο Pavel Konvalinka αναγκάστηκε να γυρίσει στη χώρα του, τη Τσεχία, για προσωπικούς σοβαρούς λόγους. Παράλληλα ο Joe Vata προσχώρησε στο σχήμα των Pegasus. Οι Black Majesty έπρεπε να κάνουν το παραπάνω βήμα. Έτσι επέλεξαν τον Pete Sielck, Mastermind των Iron Saviour, να είναι ο παραγωγός στη δεύτερη δουλειά τους, "Silent Company".

Όλος ο δίσκος ηχογραφήθηκε στα προσωπικά studio του Sielck στη Γερμανία, στα Powerhouse studios. Μουσικά δε διαφέρει και πολύ από την πρώτη τους δουλειά. Όλη η μπάντα είναι μια καλοδουλεμένη και καλά στημένη μηχανή η οποία αποδίδει τα καλύτερα προς τέρψη του ακροατή, είτε με γρήγορες είτε με πιο mid tempo συνθέσεις. Η παραγωγή είναι όπως απαιτούν οι περιστάσεις, καθαρή και στιβαρή. Στο album περιέχεται και μια διασκευή στο κλασικό αυστραλέζικο κομμάτι "Six Ribbons", κομμάτι που είχε κάνει επιτυχία ο John English το 1978.

Οι Black Majesty φέτος τον Ιούλιο συμμετείχαν σε ένα open air φεστιβάλ που έγινε στη Τσεχία μαζί με τους Hammerfall και τους Edguy. Αν κάποιος είναι οπαδός των παραπάνω group ας κάνει ένα κόπο να ακούσει τους Black Majesty, οι οποίοι κακοί δεν είναι, ό,τι κάνουν ακούγεται καλό, απλά ίσως καταντάει λίγο κουραστικό να ακούμε συνεχώς τα ίδια.

  • SHARE
  • TWEET