Black Label Society

Unblackened (CD/DVD)

eOne Music (2013)
Από τον Παναγιώτη Λουκά, 30/12/2013
Το καλύτερο ανεπίσημο «best of» του Zakk Wylde και της παρέας του
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;
Συνέντευξη του Zakk Wylde στο Rocking.gr, καλοκαίρι του 2012:

«Πηγαίνοντας στο στρατόπεδο των Black Label Society, διάβασα ότι θα κυκλοφορήσετε σύντομα το DVD "Unblackened". Μπορείς να μας πεις τι θα περιέχει;

Το "Unblackened" είναι κάτι που θα μας κρατήσει απασχολημένους τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο. Στην ουσία θα είναι σαν το "The Song Remains Not The Same" με τη μόνη διαφορά ότι θα παρουσιάσουμε τραγούδια παιγμένα σε ηλεκτρο-ακουστικές εκτελέσεις. Θα έχει τραγούδια από τους Black Label Society, από το "Book Of Shadows", από τους Pride And Glory καθώς και ορισμένες διασκευές. Το σχέδιο είναι τον Αύγουστο να κάνουμε πρόβες, να μαγνητοσκοπήσουμε το show μας στο L.A., να κυκλοφορήσει το DVD και να κάνουμε τρεις μήνες περιοδεία για την υποστήριξη του DVD. Όπως καταλαβαίνεις θα είναι ένα special show, θα έχουμε αρκετούς guests και είναι κάτι που το δουλεύουμε για αρκετό καιρό και ήμαστε ενθουσιασμένοι για αυτό το σχέδιο.»

Το είπε και το έκανε, με την μοναδική διαφορά ότι πήγε λίγο πιο μετά χρονικά από ότι υπολόγιζε, αλλά αυτό είναι το λιγότερο! Το υλικό του "Unblackened" προέρχεται από την συναυλία που έδωσαν οι Black Label Society τον Μάρτιο του 2013 στο Club Nokia του Los Angeles, παρουσιάζοντας τραγούδια τους σε διαφορετικές, αρκετά πιο ακουστικές εκδοχές. Μην τρομάξετε όμως, όταν λέμε πιο ακουστικές εννοούμε ότι οι ενισχυτές δεν είναι στο 11 αλλά λίγο χαμηλότερα με την προσθήκη βέβαια ακουστικών κιθάρων και πιάνου, δίχως να λείπουν και οι «ηλεκτρικές» στιγμές.  Πρώτο τραγούδι ήταν το "Losin' Your Mind" και, εάν δεν υπάρχει κάποιο λάθος στο setlist.fm, το συγκεκριμένο είχε να παιχτεί από το 1999. Ομοίως το "Sweet Jesus" τελευταία φορά το 1994 και πάει λέγοντας.

Πραγματικά πιστεύω ότι εάν θέλεις να κάνεις ένα δώρο στους οπαδούς, κάνεις κάτι τέτοιο. Κομμάτια που έχουν χρόνια να ακουστούν, μερικές αγαπημένες διασκευές και σαν σφήνα βάζεις και δυο-τρία «κλασικά» σου τραγούδια. Είναι μια από τις κυκλοφορίες που ο κάθε οπαδός μπορεί να έχει το δικό του highlight. Πάντα μου άρεσε το CD που είχε βγάλει ως Pride & Glory, οπότε και μόνο που υπάρχουν τραγούδια από αυτό, εμένα μου φτάνει. Φυσικά δεν μπορώ να παραβλέψω και προσωπικά αγαπημένα τραγούδια όπως το "House Of Doom" ή το "Stillborn" που υπάρχουν εδώ και σίγουρα είναι μια κυκλοφορία που θα ικανοποιήσει και με το παραπάνω όλους τους οπαδούς του.

Το "Unblackened" είναι καταρχήν μια «χορταστική» κυκλοφορία καθώς περιέχει έξι κομμάτια που δεν θα υπάρχουν στο DVD, μεταξύ των οποίων βρίσκονται οι ακουστικές εκτελέσεις των "Queen Of Sorrow" και "Won't Find It Here" και οι διασκευές στο "Song For You" του Leon Russell και το "Ain't No Sunshine When She's Gone" του Bill Withers. Οι φανατικοί οπαδοί το έχουν πάρει ήδη και για τον ευρύ κόσμο μπορώ να πω ότι λειτουργεί ως ένα άτυπο best-of από τις δουλειές του μεγάλου Zakk Wylde. Όποιος θέλει να ακούσει την «ευαίσθητη» πτυχή του θα την βρει εδώ, κάποιος άλλος που τον θέλει να «βασανίζει» την Gibson ας ακούσει το "Stillborn" και εάν κάποιος δεν ικανοποιηθεί με όλα αυτά ας περιμένει το πότε (ποτέ!) θα έρθουν οι Black Label Society ξανά στην Ελλάδα.

Η σύνθεση του group στη συγκεκριμένη εμφάνιση περιλαμβάνει τον Zakk Wylde σε κιθάρα και πιάνο, τον Nick Catanase στην κιθάρα, τον John DeServio σε μπάσο και φωνητικά, τον Chad Szeliga στα τύμπανα, τον Derek Sherinian σε πλήκτρα και πιάνο και τον Greg Locascio σε επιπλέον φωνητικά. Για τους die hard οπαδούς των Black Label Society, το "Unblackened" έχει μια ακόμα ξεχωριστή σημασία, καθώς το δεξί χέρι του Zakk Wylde, ο 'The Evil Twin' όπως τον αποκαλούνε, Nick Catanase, τον Δεκέμβριο του 2013 αποχώρησε από το συγκρότημα κλείνοντας τον κύκλο του στην μπάντα με αυτή την κυκλοφορία.

Καθώς η κριτική αφορά στο CD, πληροφοριακά αναφέρουμε ότι στο extra υλικό του DVD περιλαμβάνονται συνέντευξη του Wylde, φωτογραφίες, το video clip του "Losin' Your Mind" και αποσπάσματα από την επίσκεψη του Wylde στις βρετανικές φυλακές HM Prison Stocken. Λίγη σημασία όμως έχει, καθώς σε όποια έκδοση και εάν το πάρετε αξίζει και με το παραπάνω.
  • SHARE
  • TWEET