Το χορταράκι του θεού

O Niκος Παπαδογιάννης δεν είναι φαν του συνδυασμού λάπτοπ, ιδρώτας, τούρτες και χέρια στον αέρα

Από τον Νίκο Παπαδογιάννη, 22/04/2015 @ 12:36
Δεν είχα ακούσει, ποτέ στη ζωή μου, τη φράση «Στηβ Αόκι». Ούτε είχα προσέξει ότι αυτό το ιαπωνοπρεπές όνομα περιλαμβάνεται στο, λειψό ακόμη, ρόστερ του επόμενου Ejekt. Αν έπρεπε να μαντέψω περί τίνος πρόκειται, θα ψήφιζα: «Αμερικανοφιλιππινέζος άσος του μπέιζμπολ» ή «παίκτης του Master Chef με ειδικότητα το σούσι».

Ώσπου, προσπάθησε να με ξεστραβώσει ο χίπστερ περιπτεράς που πουλάει μουσικά περιοδικά (και πολύτιμη γνώση), Πραξιτέλους και Κολοκοτρώνη.

«Ανυπομονώ για το Ejekt. Γίγαντας ο Steve Aoki.»

Τέτοιους επαίνους συνήθως επιδαψιλεύει στους Black Keys ή στους Pulp ή στον Bowie ή στους Muse. Aυτό με τον Αόκι μου ήρθε λίγο ξαφνικό, ιδίως όταν το 'ψαξα για να μάθω ονόματα και διευθύνσεις. Electro house και dubstep, διάβασα. Όταν τελειώσει, να με ξυπνήσετε.

Έκανα μια ηρωική προσπάθεια για να τον συμπαθήσω τον λεγάμενο, αλλά συγγνώμη, δεν θα μπορέσω. Έχω αλλεργία στο σταριλίκι του λάπτοπ και δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται να είναι είδωλο κάποιος που παίζει με τα κουμπάκια και χοροπηδάει μπροστά στο ιδρωμένο κοινό.

Όποιος μπορεί να με φωτίσει, ας το κάνει στα σχόλια κάτω από το κείμενο. Να κόψουμε και κανένα εισιτήριο...

H μοναδική φορά που ευχαριστήθηκα τέτοιου είδους χάπενινγκ ήταν στους Underworld, που όμως δεν διαλέγουν δισκάκια αλλά παίζουν δική τους (καλή) μουσική. Μπορεί να φταίει ότι βρισκόμουν στο Λας Βέγκας.

Ούτε μπορώ να ξεχωρίσω τον χαρισματικό dj από τον απλώς καλό από τον μέτριο. Ξέρω μόνο ποιους dj θέλω να πασαλείψω με πίσσα και πούπουλα: εκείνους που βάζουν μουσική στους γάμους και ανακατεύουν κλαρίνα με Μάικλ Τζάκσον με Παντελίδη με Μπον Τζόβι.

Ε, ναι, αυτούς ας τους πετάξουμε στη θάλασσα.

Τέλος πάντων, αφού επιμένει το φιλαράκι μου ο περιπτεράς, θα δώσω άλλη μία ευκαιρία σε αυτόν τον Αόκι. Αρκεί να μην μου ζητηθεί να λιώσω στον χορό, διότι είμαι και σε ηλικία ανευρύσματος.

Εάν το Ejekt προσθέσει στην φετινή προμετωπίδα του κάτι μεγάλο και rock όπως οι Kasabian του 2012 και του 2014, να μαζευτούμε για να πάμε. Αν μείνει στον Αόκι και στον Πάροβ Στέλαρ, το Ejekt θα φάει reject.

Tη μέρα που προσπάθησα να μυηθώ στα μπιτάκια του Αόκι, έπιασα να χαζεύω το τελευταίο Q για να καταπολεμήσω την ανία. Και τι να δω;

Στη σελίδα 63, κάτω δεξιά, δημοσιεύεται στα πλαίσια σχετικού αφιερώματος το backstage rider του «dancefloor oddball», όπως ο λεγάμενος χαρακτηρίζεται, Steve Aoki.

Για τις παραστάσεις του, ο Καλιφορνέζος απαιτεί από τους διοργανωτές τρεις μπουκάλες σαμπάνιας, δύο τούρτες που πάνω να γράφουν «DIM MAK» για να τις εκτοξεύσει στο κοινό, έναν μίκτη Pioneer DJM-900 Nexus για να μην κουβαλάει τον δικό του και πληρώνει κερατιάτικα στα τελωνεία, μία φουσκωτή βάρκα που χωράει δυο-τρία άτομα και, το καλύτερο απ' όλα, ένα όγδοο της ουγγιάς από δυνατό ντόπιο χασίς!

Να του πάμε χορταράκι καλαματιανό ή να παραγγείλω από τα ξαδέλφια μου στην Κρήτη;
  • SHARE
  • TWEET