Οι Transatlantic αποκαλύπτουν το επόμενο δισκογραφικό τους βήμα

Το prog rock supergroup επιστρέφει με μια ξεχωριστή κυκλοφορία

09/11/2020 @ 17:39

Οι Transatlantic, το prog rock supergroup που αποτελείται από τους Mike Portnoy, Neal Morse, Roine Stolt και Pete Trewavas, αποκάλυψαν την άφιξη του πέμπτου τους δίσκου.

Το "The Absolute Universe", όπως θα ονομάζεται το νέο άλμπουμ της μπάντας, αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 5 Φεβρουαρίου μέσω της Inside Out.

Ο διάδοχος του εξαιρετικού "Kaleidoscope" που είχε κυκλοφορήσει το 2014, βρίσκει την μπάντα να επιχειρεί κάτι διαφορετικό.

Συγκεκριμένα, οι Transatlantic δημιούργησαν, και θα κυκλοφορήσουν, δύο διαφορετικές εκδοχές του δίσκου, τις "The Absolute Universe (Abridged Version)" και "The Absolute Universe: Forevermore (Ultimate Version)".

Ο Portnoy εξηγεί σχετικά:

«Διαθέτουμε δύο εκδοχές του δίσκου. Υπάρχει μια διμερής παρουσίαση σε CD, διάρκειας 90 λεπτών, και ένα μονό, 60 λεπτών. Ο μονός δίσκος όμως, δεν είναι μια ειδική εκδοχή του διπλού. Περιλαμβάνει διαφορετικές εκδοχές καθώς και στίχους των κομματιών, και σε μερικές περιπτώσει και νέες ηχογραφήσεις.

Έχουμε διαφορετικούς καλεσμένους τραγουδιστές αλλά και στίχους στην εκδοχή του μονού δίσκου, με μερικούς τίτλους μάλιστα να είναι αλλαγμένοι. Αυτοί που έμειναν ως είχαν, θα διαπιστώσετε πως κρύβουν διαφορετικές ενορχηστρώσεις.

Θα θέλαμε να εκτιμήσετε αυτό που παρουσιάζουμε καθώς είναι μοναδικό. Ζωντανέψαμε τα τραγούδια έτσι ώστε να υπάρχουν δύο διακριτές εκδοχές».

Κάθε δίσκος θα είναι διαθέσιμος σε κάθε εκδοχή, ενώ θα υπάρχει βέβαια και μια, η "The Absolute Universe: The Ultimate Edition" που θα περιλαμβάνει και τις δύο μαζί, σε ένα πακέτο που περιέχει 5 βινύλια, 3 CD, και ένα Blu-ray με ειδική μίξη και οπτικά εφέ, καθώς και ένα ντοκιμαντέρ που καταγράφει το παρασκήνιο  της ηχογράφησης.

Ο Portnoy σχολίασε και την επιστροφή της μπάντας σε concept άλμπουμ:

«Νομίζω πως η ιδέα να κάνουμε ως Transatlantic ένα concept άλμπουμ αυτή τη φορά δεν πρόκειται να αποτελέσει έκπληξη σωστά; Αυτό που συμβαίνει επί της ουσίας είναι πως διαθέτουμε μια εκτενή σύνθεση που διαιρείται σε κεφάλαια. Η θεματική βασίζεται σε δυσκολίες που βιώνουν όλοι στη σημερινή εποχή».

Σχετικά με το πως το νέο εγχείρημα της μπάντας στέκεται δίπλα στην έως τώρα δισκογραφία τους, ο Morse δήλωσε:

«Προσπαθώ διαρκώς, στον βαθμό που είναι εφικτό, να μην συγκρίνω δίσκους. Είναι πολύ δύσκολο όταν θες να είσαι δημιουργικός, επειδή το ένστικτό σου σε ωθεί σε συγκρίσεις. Αν θες όμως να δημιουργήσεις οφείλεις να απομακρυνθείς από αυτό. Θεωρώ πάντως πως ο νέος δίσκος έχει πιο πολλά κοινά με το "The Whirlwind" (2009) από ότι τους άλλους δίσκους μας».

Δείτε το trailer της κυκλοφορίας εδώ.

  • SHARE
  • TWEET