"Have You Got It Yet?": Ένα ντοκιμαντέρ για τον Syd Barrett

Στη σκηνοθεσία του φιλμ συμμετείχε ο εμβληματικός εικαστικός Storm Thorgerson

17/10/2022 @ 14:24

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Deadline, τα Mercury Studios ανέλαβαν τη δημιουργία ενός νέου ντοκιμαντέρ βασισμένου στον αρχικό frontman των Pink Floyd, Syd Barrett.

Τη σκηνοθεσία του "Have You Got It Yet? The Story Of Syd Barrett And Pink Floyd", ανέλαβαν οι Roddy Bogawa και ο εμβληματικός εικαστικός Storm Thorgerson, συνιδρυτής της Hipgnosis και υπεύθυνος για μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα εξώφυλλα της rock μουσικής, μεταξύ των οποίων σχεδόν όλα των Pink Floyd.

Ο Thorgerson έφυγε από τη ζωή το 2013, σε ηλικία 69 ετών, και σύμφωνα με δηλώσεις της παραγωγής η ταινία ολοκληρώθηκε έπειτα από το θάνατό του με τη συμμετοχή των Bogawa, του φωτογράφου Rupert Truman των StormStudios και τον παραγωγό Julius Beltrame.

Ο Thorgerson, συμμαθητής στο λύκειο με τους Barrett και Waters, έζησε από πρώτο χέρι τη δημιουργία του συγκροτήματος, την ονομασία του από δύο αγαπημένους blues μουσικούς του Barrett, τους Pink Andersson και Floyd Council, τη συνθετική του συνεισφορά καθώς και την εμπλοκή του με ψυχοτρόπες ναρκωτικές ουσίες και προβλήματα υγείας.

Το ντοκιμαντέρ θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις των μελών των Pink Floyd, Roger Waters, David Gilmour και Nick Mason, της αδελφής του Barrett, Rosemary Breen, καθώς και των Pete Townshend (The Who), Graham Coxon (Blur), μεταξύ άλλων.

Όσον αφορά την πλοκή του ντοκιμαντέρ, η εταιρεία αποκάλυψε πως αποτελεί το προτρέτο μιας εκ των πιο τραγικών και εμβληματικών προσωπικοτήτων στη rock μουσική, καθώς και μια ματιά πάνω στην άνοδο ενός από τα πιο καθοριστικά και επιδραστικά συγκροτήματα της ιστορίας.

Παράλληλα, το soundtrack θα περιλαμβάνει περισσότερα από 50 κομμάτια τόσο των Pink Floyd όσο και της προσωπικής δισκογραφίας του Barrett, δίχως όμως να είναι ακόμη γνωστή η περίοδος της κυκλοφορίας της παραγωγής.

Σε σχετικά νέα με τους Pink Floyd, αξίζει να σημειωθεί πως πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε η πολυαναμενόμενη remastered επανέκδοση του "Animals".

  • SHARE
  • TWEET