Steven Wilson: «Η κιθάρα δεν με εμπνέει πια»

Διαβάστε γιατι αρνείται τις προτάσεις για συνεργασία με metal μπάντες μετά τους Opeth

19/11/2020 @ 12:03

Ο Steven Wilson με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του δίσκου με τίτλο "The Future Bites" μίλησε στο Scars And Guitars για την στάση του απέναντι στην κιθάρα αυτή την περίοδο, τη σχέση του με τους Opeth και το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλες metal μπάντες.

Για το ύφος του νέου του δίσκου, δήλωσε: «Νομίζω ότι αυτό το άλμπουμ είναι λίγο πιο ευρύ. Δεν είναι τόσο προσωπικό, δεν κατευθύνεται ατομικά, οι ιστορίες του είναι από μια ευρύτερη οπτική. Αν και μερικές εμμονές μου σε αυτόν τον δίσκο συνεχίζουν από το "To The Bone"».

«Αυτό τον καιρό όταν πιάνω την κιθάρα, πασχίζω να κάνω οτιδήποτε με αυτή. Και δεν είμαι ο καλύτερος κιθαρίστας, αλλά ό,τι επιχειρώ να κάνω έχει ξαναγίνει ένα εκατομμύριο φορές πριν. Όταν έγραφα τα κομμάτια για το "The Future Bites", έπιασα τον εαυτό μου να κλίνει προς τα synth, τον ηλεκτρονικό ήχο, ο οποίος, για να είμαι δίκαιος, είναι ο κόσμος που ζούμε, αντικατροπτρίζει τον ήχο που ζούμε αυτή τη στιγμή» είπε σχετικά με την σχέση του με την κιθάρα.

Ο Wilson ρωτήθηκε και για τη συνεργασία του με τους Opeth στα "Blackwater Park", "Deliverance" και "Damnation" και απάντησε: «Εκείνη την περίοδο, εγώ και ο Mike (Akerfeldt, frontman των Opeth) βρισκόμασταν σε παρόμοια κατάσταση, αλλά προερχόμενοι από διαφορετικές κατευθύνσεις. Αυτός ερχόταν με ένα death metal background και ήθελε να διευρύνει την δημιουργικότητά του. Την ίδια στιγμή, εγώ ερχόμουν από ψυχεδελική και progressive μουσική, αλλά ενδιαφερόμουν όλο και περισσότερο για τον heavy ήχο. Οπότε για μένα, το να δουλέψω με τους Opeth ήταν ένας τρόπος να τους δώσω μια πιο εκλεπτυσμένη παραγωγή, πιο πολλά επίπεδα στον ήχο, αλλά και να μάθω λίγα περισσότερα για τον κόσμο του extreme brutal metal, τα οποία πήρα και ενσωμάτωσα στους Porcupine Tree. Ήταν μια αμοιβαία κερδοφόρα εμπειρία και είμαι χαρούμενος και περήφανος που το έκανα».

Σε προτάσεις που προέκυψαν μετά τη συνεργασία του με τους Opeth από metal μπάντες, ο Steven Wilson απάντησε: «Τις αρνήθηκα όλες, γιατί καμία από αυτές δεν ήταν τόσο καλή όσο οι Opeth. Νομίζω αυτό είναι μέρος του προβλήματος όταν δουλεύεις με τους Opeth. Κακομαθαίνεις κατά κάποιο τρόπο, αφού η μουσικότητα και η ποιότητα του Mikael είναι εξαιρετική. Θεωρώ παράσημο μου όταν αναστατώνω τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς. Και το κάνω και τώρα με το "The Future Bites". Ξέρω ότι υπάρχουν κάποιοι οπαδοί μου που θυμώνουν επειδή δεν παίζω παραδοσιακό progressive rock και δεν έχει κιθάρα - είναι πιο ηλεκτρονικό, έχει μια πιο pop ευαισθησία. Έχω συνηθίσει να αναστατώνεται ο κόσμος με κάθε άλμπουμ, και υπό αυτή την έννοια, η θέληση μου για εξέλιξη και να μην επαναλαμβάνομαι είναι δυνατή μέσα μου» συνέχισε.

Διαβάστε εδώ την κριτική του προηγούμενου δίσκου του Steven Wilson "To The Bone".

Να θυμίσουμε πως δύο προσωπικές κυκλοφορίες του πρώην frontman των Porcupine Tree βρέθηκαν στα 30 καλύτερα άλμπουμ της περασμένης δεκαετίας για το Rocking, ενώ και ο ίδιος κέρδισε μια θέση στις σπουδαίες προσωπικότητες της ίδια δεκαετίας.

  • SHARE
  • TWEET