Ozzy Osbourne: «Δεν νιώθω χαρούμενος που είμαι νηφάλιος, αλλά δεν θέλω και να ξαναμεθύσω»

Ο τραγουδιστής των Black Sabbath μιλάει για την μάχη του με τον αλκοολισμό

25/07/2016 @ 13:56

O Ozzy Osbourne μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του για την αντιμετώπιση του προβλήματος αλκοολισμού και τη διαρκή του «μάχη» ενάντια στον πειρασμό και την υποτροπή.

«Είμαι τρισήμιση χρόνια καθαρός και παρεμπιπτόντως μόλις γύρισα από μια σχετική συνάντηση. Βρίσκομαι σε μια περίεργη φάση. Δεν είμαι πραγματικά χαρούμενος που είμαι νηφάλιος, αλλά δεν θέλω και να ξαναμεθύσω. Κάποιος μου έλεγε πως μετά από τρία χρόνια χωρίς αλκοόλ, ένιωσε ακριβώς το ίδιο».

Και παραδέχτηκε: «Το καλό που προσφέρουν οι συνεδρίες είναι ότι ποτέ δε μένεις μόνος με τις σκέψεις σου».

Όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν έχει μετανιώσει για τη χρήση ναρκωτικών που έχει κάνει, ο τραγουδιστής των Black Sabbath απάντησε: «Όχι, γιατί αυτή ήταν οι μοίρα μου. Είμαι πολύ τυχερός που έχω αντιληφθεί τα λάθη της πορείας μου και που έχω προσπαθήσει να τα αντιμετωπίσω».

«Το πρώτο πράγμα που έκοψα, ήταν το κάπνισμα. Βρισκόμουν στην Κούβα με τον γιο μου και δεν πήγαινα στις «συναντήσεις για λίγο καιρό. Ήμασταν σε ένα εστιατόριο και ένας τύπος μου πρότεινε να καπνίσω ένα πούρο. Δεν ήθελα να καπνίσω αλλά ο Jack είχε διάθεση να δοκιμάσει. Πήγαμε σε ένα απόμερο δωμάτιο το οποίο ήταν γεμάτο μπουκάλια ρούμι. Σκέφτηκα πως αν τραβήξω μια ρουφηξιά από το πούρο μετά θα γούσταρα να το συνοδεύσω με ένα σφηνάκι ρούμι. Είπα στον εαυτό μου να πάει να γαμ…, και έγνεψα στον γιο μου πως πρέπει να φύγω».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Ozzy αναφέρει: Από τη στιγμή που επέστρεψα, πηγαίνω καθημερινά σε αυτές τις συνεδρίες. Με φοβίζει όταν ακούω άλλους ανθρώπους να μιλούν για το πόσο εύθραυστη είναι η νηφαλιότητά τους. Αν αφεθώ μονάχος ξέρω ότι οι παράλογες ιδέες μπορεί να φανούν λογικές. Δεν θέλω να επιστρέψω ξανά σε αυτές τις καταστάσεις, ούτε να κάνω το ίδιο λάθος δεύτερη φορά».

Σε συνέντευξή του το 2014 ο Ozzy είχε παραδεχθεί πως μισούσε τις συνεδρίες των «Ανώνυμων Αλκοολικών» συμπληρώνοντας πως πήγαινε μόνο για χάρη της οικογένειάς του.

«Ο αλκοολισμός είναι αρρώστια. Δε μου αρέσει να πηγαίνω στις συνεδρίες αλλά γνωρίσω πως αν σταματήσω θα ξαναπιώ. Επίσης με φοβίζει πως αν ξαναδοκιμάσω αλκοόλ θα χάσω τα πάντα. Δεν θέλω να πιω ξανά ποτέ στην υπόλοιπη ζωή μου».

  • SHARE
  • TWEET