Οι Red Hot Chili Peppers εξηγούν το σκεπτικό της επανασύνδεσης με τον Frusciante

«Μουσικά μιλάμε την ίδια γλώσσα με τον John» υπογράμμισε ο Flea

08/02/2022 @ 15:18

Σε πρόσφατη συνέντευξή τους στο NME, oι Red Hot Chili Peppers έριξαν φως στο σκεπτικό της επανασύνδεσης τους με τον John Frusciante.

Το συγκρότημα, που πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε την δισκογραφική του επιστροφή, δίνοντας παράλληλα στη δημοσιότητα το video για το single "Black Summer", οδηγήθηκε ενστικτωδώς προς την απόφαση, όπως επεσήμανε ο τραγουδιστής Anthony Kiedis:

«Η διαδικασία σύνθεσης ενός νέου δίσκου πήγαινε αργά, χωρίς κάποια ξεκάθαρη ώθηση από πίσω της. Ένιωθα πως περιπλανιόμασταν άσκοπα. Τότε, είχαμε εγώ και ο Flea, μια zeitgeist στιγμή όπου νιώσαμε, ξεχωριστά ο καθένας, το ίδιο πράγμα. Πως θα ήταν ωραίο να εμπλεκόταν με κάποιο τρόπο ο John στον νέο δίσκο. Είχε αρχίσει ξανά να ακούγεται το όνομά του στους κύκλους μας».

Ο κιθαρίστας, με τη σειρά του πρόσθεσε πως ο δίσκος ήταν μια πρόκληση:

«O Flea μου έβαλε στο κεφάλι την ιδέα της επιστροφής μου, με αποτέλεσμα εγώ να κάθομαι με μια κιθάρα και να αναρωτιέμαι αν είμαι σε θέση να γράψω πλέον rock μουσική. Θα μπορούσα ακόμα άραγε;»

Από την άλλη, ο Flea αναφέρθηκε και στην δύσκολη στιγμή της αποχώρησης του Klinghoffer:

«Συναισθηματικά ήταν πολύ δύσκολο, γιατί θα χώριζαν οι δρόμοι μας έπειτα από δέκα χρόνια (2009 - 2019). Ο Josh δεν ήταν απλώς εξαιρετικός μουσικός, αλλά έδειχνε και μεγάλη ενσυναίσθηση και υποστήριξη, λειτουργούσε ιδιαίτερα συλλογικά.

Καλλιτεχνικά όμως, μουσικά μιλάμε την ίδια γλώσσα με τον John, μας είναι πολύ πιο εύκολο να συνεργαστούμε. Το να επιστρέψουμε σε ένα δωμάτιο και να προβάρουμε, αφήνοντας το όλο πράγμα να ξετιλυχθεί, μας ενθουσίασε».

Υπενθυμίζεται πως ο τελευταίος δίσκος των Red Hot Chili Peppers με τον Frusciante στις τάξεις τους ήταν το επιτυχημένο "Stadium Arcadium" του 2006.

Δείτε επίσης:

O Josh Klinghoffer μιλάει για την στιγμή της αποχώρησής του από τους Red Hot Chili Peppers

  • SHARE
  • TWEET