O Mike McCready των Pearl Jam επιδοκιμάζει το μποϊκοτάζ αθλητών στις Η.Π.Α. ως ένδειξη διαμαρτυρίας

Αρκετοί μουσικοί υποστήριξαν δημόσια την πρωτοβουλία των αθλητών ως ένδειξη αλληλεγγύης στον πυροβολισμό του Jacob Blake

28/08/2020 @ 13:00

Με ανακοίνωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των Pearl Jam, o κιθαρίστας της μπάντας, Mike McCready εξήρε την απόφαση επαγγελματιών αθλητών στις Η.Π.Α. να μποϊκοτάρουν τους επερχόμενους αγώνες τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πυροβολισμό του Jacob Blake από αστυνομικούς στη Kenosha του Wisconsin.

Η κίνηση, που ξεκίνησε από την πρωτοβουλία των Milwaukee Bucks, επεκτάθηκε σε όλο το NBA και από εκεί στα WNBA, MBA, MLS και MLB, ήρθε ως αντίδραση στο περιστατικό που έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή. Έκτοτε, αρκετοί μουσικοί τοποθετήθηκαν δημόσια υπέρ  της πρωτοβουλίας.

Η ανακοίνωση του McCready, που δημοσίευσαν οι Pearl Jam, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Σας ευχαριστώ NBA,  WNBA, MLB MLS που χρησιμοποιήσατε την πλατφόρμα σας ως διαμαρτυρία. Οφείλουμε να είμαστε διαρκείς σύμμαχοι στον αγώνα, γιατί είμαστε εναντίον 400 χρόνων συστημικής καταπίεσης εμποτισμένης στους νόμους της χώρας. Νόμους που καθιστούν αδύνατη την διαμαρτυρία, την ψήφο, την είσοδο παιδιών στο σχολείο, την πρόσβαση σε νοσοκομεία κ.ά.. Ο συστημικός ρατσισμός είναι βαθιά προσκολλημένος στους νόμους μας. Στη γειτονιά που μεγάλωσα είχαν τον νόμο του ηλιοβασιλέματος (σ.σ. sundown laws).

Πολλά υπήρχαν για καιρό ανάμεσά μας αλλά ήμασταν τυφλοί στο να αντιληφθούμε τη βαρύτητά τους.

Μόλις τώρα η Αμερική ξυπνά».

Δεν είναι η πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα που οι Pearl Jam τοποθετούνται πάνω στις κοινωνικές εξελίξεις στις Η.Π.Α. Μεταξύ των μουσικών που αντέδρασαν δημόσια, ήταν και οι Justin Vernon, οι PUP, η Halsey, οι Algiers και οι The Weather Station.

  • SHARE
  • TWEET