«Οι Pearl Jam ξεκίνησαν με αγάπη για την μουσική και την κοινωνική δικαιοσύνη»

Η ιστορική μπάντα τοποθετείται σχετικά με τον «ασυνείδητο ρατσισμό», όπως τον αποκαλεί, κάνοντας παράλληλα και μια αυτοκριτική

05/06/2020 @ 11:45

Τις τελευταίες μέρες, αυξάνονται διαρκώς οι δημόσιες τοποθετήσεις καλλιτεχνών σχετικά με την δολοφονία του George Floyd, που έχει ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων και διαδηλώσεων σε όλο τον κόσμο.

Ανάμεσα στις διάφορες απόψεις που έχουν γνωστοποιηθεί, έρχεται να προστεθεί και η δημόσια τοποθέτηση των Pearl Jam, οι οποίοι φροντίζουν να θίξουν μια διαφορετική πλευρά του ζητήματος, κάνοντας παράλληλα και μια αυτοκριτική.

Η ιστορική μπάντα από το Seattle, που πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε και τον νέο της δίσκο ονόματι "Gigaton", ανέφερε τα εξής μέσω του λογαριασμού της στο twitter:

«Οι Pearl Jam ξεκίνησαν με αγάπη για την μουσική και την κοινωνική δικαιοσύνη. Ο οργανισμός μας επεξεργάζεται το κατά πόσο ο ασυνείδητος ρατσισμός (σ.σ. "unconscious racicm"), συνεχίζει να υφίσταται στην καθημερινότητά μας και στο πως μπορούμε να βελτιωθούμε.

Ενώ συνεχίζουμε να εμβαθύνουμε, δεν επιθυμούμε να συνεισφέρουμε στις φωνές λευκών που επικαλύπτουν όσα προωθεί και μοιράζεται η Μαύρη κοινότητα. Είναι ευθύνη του καθενός μας να ακούσει, και να εκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας σχετικά με το πώς μπορούμε να είμαστε καλύτεροι στο να συνυπάρχουμε σε αυτόν τον πλανήτη».

Έπειτα, έδωσαν στην δημοσιότητα τον σύνδεσμο ενός άρθρου με τίτλο "Performance Allyship Is Deadly (Here What’s To Do Instead)" το οποίο εμβαθύνει πάνω στα ζητήματα που επικαλείται η μπάντα, σύμφωνα με αυτήν.

  • SHARE
  • TWEET