Nicko McBrain: «Οι Iron Maiden δεν είναι σατανική μπάντα»

Ο ντράμερ των Iron Maiden μιλά για τη θρησκεία του

22/07/2020 @ 12:39

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο ντράμερ των Iron Maiden, μίλησε για τα θρησκευτικά του πιστεύω και πως αυτά επηρέασαν την ζωή του ως καλλιτέχνη.

«Όταν ήμουν παιδί, ενδιαφερόμουν πολύ για το χριστιανισμό - πήγαινα σε κατηχητικό, και είχαμε θρησκευτικα σαν μάθημα εκείνες τις μέρες. Καθώς μεγάλωνα και ξεκίνησα να γίνομαι πιο άγριος, η θρησκεία δεν έπαιζε μεγάλο ρόλο και δεν εστίαζα στο θεό. Στα 90s — πιθανόν το '98, λίγο νωρίτερα, λίγο αργότερα — η γυναίκα μου «αναγεννήθηκε» και άρχισε να διαβάζει τη Βίβλο αρκετά. Και μου είπε: «Θες να έρθεις μια μέρα μαζί μου στην εκκλησία;» και πήγα. Ήταν Κυριακή πρωι, είχε ετοιμαστεί και περίμενε ενώ εγώ κοιμόμουν. Και θα σου πω το εξής, ήταν σαν ο θεός να είπε αρκετά, σήκω» συνέχισε.

«Αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που θεώρησα αρκετά σημαντικό. Οπότε, πάμε στην εκκλησία, μια μικρή, όχι εντυπωσιακή. Όλα αφορούσαν τη συγκέντρωση πόρων και άλλα παρόμοια. Τώρα ξέρω ότι για να λειτουργήσουν και να κάνουν φιλανθρωπίες και ιεραποστολικό έργο, χρειάζονται χρήματα. Αλλά αυτό το συγκεκριμένο κήρυγμα δεν ήταν κάτι απλό» δήλωσε.  

Ο McBrain συνέχισε την ιστορία λέγοντας: «Πήγαμε σε μια διαφορετική εκκλησία. Ένα παρεκκλήσι, όπου αργότερα χτίσανε μια μεγαλύτερη εκκλησία. Η μπάντα που έπαιζε ήταν εξωπραγματική. Η μουσική... Δεν είχα πάει σε εκκλησία όπου να παίζεται σύγχρονη ροκ μουσική. Και θυμάαι να στέκομαι και να ακούω τη μουσική σκεπτόμενος πόσο φανταστικό ήταν όλο αυτό».

«Ο πάστορας ήρθε, ξεκίνησε το κήρυγμα και είπε μια προσευχή. Κανονικά θα έκλεινε με προσευχή. Αλλά είπε: «Έτσι, όπως στέκεστε, ζητήστε τον θεό στη ζωή σας. Ζητήστε από τον Ιησού να έρθει εκεί μέσα. Δώστε του καρδιά σας». Και καθώς καθόμουν με κλειστά μάτια, ορκίζομαι ότι ο θεός και ο Ιησούς με έσπρωξαν, και συνέχισα να κινούμαι μπροστά σα να με έσπρωχναν. Δεν ένιωθα τίποτα. Δεν είχα πιεί τίποτα. Ένιωθα την παρουσία του. Και ακριβώς τότε, έδωσα την καρδιά μου στο θεό και ζήτησα από τον Ιησού να μπει στη ζωή μου» είπε ο διάσημος ντράμερ σχετικά με την εμπειρία του.

Ο McBrain παραδέχθηκε ότι αρκετές φορές έχει «λοξοδρομήσει». «Όταν είδα τι συνέβη στον Bruce με τον καρκίνο στο λαιμό, ορκίστηκα ότι θα έκοβα το ποτό. Αυτό ήταν πριν 5 χρόνια και 2 μήνες. Η επιλογή μου δεν με έκανε αναμάρτητο, αλλά με βοήθησε να κάνω λιγότερες αμαρτίες» εξηγεί ο Nicko. «Όλοι κουβαλάμε το σταυρό μας, φορτία που τα έχουμε πάντα μαζί μας, και ορισμένες φορές, όταν αγαπάς τον Κύριο, διαβάζεις τη Βίβλο, λες τις προσευχές σου, κάποιο από αυτό το φορτίο, ξαφνικά, εξαφανίζεται. Και είναι σωτήριο».

Σχετικά με το πως μπορεί να παίζει κομμάτια όπως τα "The Number Of The Beast", απάντησε: «Είναι μια ιστορία. Αν κοιτάξεις στην Αποκάλυψη, θα τα βρεις όλα αυτά. Και, με την ευκαιρία, αυτό το κομμάτι βασίζεται σε έναν εφιάλτη του Steve Harris».

«Μερικές φορές είχα την ευκαιρία να μιλήσω σε κόσμο για την πίστη μου, και νομίζω ότι αυτό θέλει από μένα ο Κύριος», ενώ συνέχισε: «Δεν χρειάζεται να είσαι ο Einstein για να ακούσεις τους δίσκους και να καταλάβεις τι γίνεται στους στίχους. Αν εχεις στοιχειώδη νοημοσύνη βλέπεις ότι δεν είμαστε σατανική μπάντα». 

Ο Nicko McBrain ήρθε στους Iron Maiden το 1982 όταν διαδέχθηκε τον Clive Burr και είναι πλεόν το τρίτο μακροβιότερο μέλος της μπάντας μετά τους Steve Harris και Dave Murray.

  • SHARE
  • TWEET