«To metal είναι έκτρωμα, ο John Bonham δεν ήταν καν μουσικός»

Ο θρυλικός ντράμερ Ginger Baker επιβεβαιώνει εκ νέου τη φήμη του

15/06/2015 @ 13:18
Ο ντράμερ Ginger Baker είναι από τους επιδραστικότερους στην ιστορία.

Ιδρυτής των Cream, μέλος σε Blind Faith και Public Image Ltd, o 76χρονος σήμερα μουσικός, συχνά αναφέρεται από συναδέλφους του για την ευφυϊα του, αλλά ακόμα περισσότερο για τη συμπεριφορά του, που του έχει χαρίσει χαρακτηρισμούς όπως «ο πιο ανεξέλεγκτος μουσικός», «μόνιμα κακόκεφος και υβριστής», «όσο ταλέντο έχει, άλλα τόσα είναι το μειονεκτήματά του».

Σε συνέντευξή του στο Forbes.com σε ερώτηση για τη στάση του προς το heavy metal απάντησε: «Τύποι που φοράνε ελαστικά κολλητά παντελόνια και έχουν ένα σωρό μέικ απ, πάντα τους έβρισκα απωθητικούς, πάντα. Πολλοί μου λένε πως οι Cream είχαν ένα μερίδιο στην γέννηση του metal. Aν το ήξερα, θα έκανα την έκτρωση (γελά). Σιχαίνομαι το heavy metal. Είναι ένα έκτρωμα».

Ο Baker θυμήθηκε και μια ατάκα του John Bonham, ντράμερ των Led Zeppelin: «Είχε πει πως στο rock and roll, υπάρχουν δύο μεγάλοι ντράμερ. Ο Ginger Baker και εγώ. Βέβαια, δεν υπάρχει κανένας τρόπος ο John να σταθεί δίπλα μου. Δεν ήταν καν μουσικός»!

Δείτε από εδώ το trailer του εξαιρετικού ντοκιμαντέρ του 2013 "Beware Of Mr. Baker", δείγμα ενός αυτοκαταστροφικού μουσικού…
  • SHARE
  • TWEET