150 χρόνια ιστορίας σε ένα video για το κλειστό Royal Albert Hall

Ο Mick Jagger αφηγείται, τιμώντας τα γενέθλια του θρυλικού venue

24/02/2021 @ 13:21

Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα video που εορτάζει τη λειτουργία 15 χρόνων του Royal Albert Hall.

Σε αυτό, όπου την αφήγηση έχει αναλάβει ο, frontman των Rolling Stones, sir Mick Jagger, περιλαμβάνονται αποσπάσματα από εμφανίσεις καλλιτεχνών όπως οι Bob Dylan, Jimmi Hendrix, Jethro Tull, Led Zeppelin, Creedence Clearwater Revival, Iggy Pop, The Who, κ.ά..

Συγκεκριμένα, στο video που μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ, ο Mick Jagger, απαγγέλει ένα απόσπασμα από το "For Friends Only" του W.H. Auden, το οποίο ουσιαστικά λειτουργεί ως αλληγορία της απουσίας ζωντανών εμφανίσεων:

"Distance and duties divide us
But absence will not seem an evil
If it make our re-meeting
A real occasion. Come when you can:
Your room will be ready
"

Επιπρόσθετα, ο Jagger σχολιάζοντας την συμμετοχή του ανέφερε:

«Δίχως αμφιβολία το Royal Albert Hall είναι ένα από τα σημαντικότερα συναυλιακά venues του πλανήτη. Ενθουσιάστηκα που μου ζητήθηκε να απαγγείλω αυτό το εξαιρετικό χωρίο, στα πλαίσια της ταινίας μικρού μήκους του σκηνοθέτη Tom Harper».

Ο Harper, γνωστός από την δουλειά του στα The Aeronauts, Wild Rose, This Is England '86 και Peaky Blinders, επισήμανε με τη σειρά του:

«Μου λείπουν απεγνωσμένα οι ζωντανές εμφανίσεις. Υπάρχει κάτι ηλεκτρισμένο και θεμελιωδώς ανθρώπινο σε αυτή την συλλογική εμπειρία. Το Royal Albert Hall είναι εκθαμβωτικό ακόμη και άδειο, αλλά αυτό που το κάνει ξεχωριστό, είναι οι αναμνήσεις που περιέχει. Αυτό είναι ένα φιλμ που δεν εορτάζει απλώς το ένδοξο παρελθόν του, αλλά που μεταδίδει και ένα αίσθημα ανυπομονησίας αναφορικά με το τι επιφυλάσσει το μέλλον, στις προσδοκίες μας να παρευρεθούμε ξανά σε τέτοιες εκδηλώσεις».

  • SHARE
  • TWEET