Οι Rolling Stones σταματούν να παίζουν το "Brown Sugar" λόγω περιεχομένου

Τι δήλωσαν Keith Richards και Mick Jagger

14/10/2021 @ 10:58

Οι Rolling Stones συνεχίζουν την περιοδεία τους στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τον χαμό του Charlie Watts, έχουν όμως θέσει εκτός των σετ το περίφημο "Brown Sugar" λόγω των αναφορών του στην δουλεία και σε μαύρες γυναίκες.

Μιλώντας στους LA Times, ο Keith Richards επιβεβαίωσε την απόφαση, αναρωτώμενος όμως «δεν καταλάβαιναν ότι το τραγούδι αναφέρεται στον τρόμο της δουλείας;», προφανώς αναφερόμενος σε όσους ήθελαν να απορριφθεί το τραγούδι.

Ο 77χρονος κιθαρίστας κατέληξε λέγοντας «ελπίζω να μπορέσουμε να αναστήσουμε το 'μωρό' σε όλη του τη δόξα κάποια στιγμή στην πορεία».

Σε διαφορετικό μήκος κύματος, ο Mick Jagger αναφέρθηκε στην δυσκολία κατάρτισης ενός σετ για συναυλίες σε στάδια, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επαναφέρουν το επίμαχο τραγούδι:

«Παίζουμε το "Brown Sugar" κάθε βράδυ από το 1970 και μετά, οπότε κάποιες στιγμές σκεφτόμαστε να το αφαιρέσουμε και να δούμε πως θα πάει. Μπορεί να το επαναφέρουμε.»

Σύμφωνα με το setlist.fm, πρόκειται για το τραγούδι που το θρυλικό συγκρότημα έχει παίξει τις περισσότερες φορές ζωντανά, μετά το "Jumpin' Jack Flash".

Την επόμενη Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, πρόκειται να βγει στην αγορά η επανέκδοση του "Tatto You" που θα περιλαμβάνει δύο επιπλέον άλμπουμ με ακυκλοφόρητο και ζωντανά ηχογραφημένο υλικό.

  • SHARE
  • TWEET