Η metal κοινότητα αντιδρά στην είδηση του θανάτου του Jon Zazula

«Οι Metallica δεν θα βρίσκονταν σε αυτό το σημείο σήμερα δίχως τον Jon και τη Marsha»

03/02/2022 @ 13:57

Η είδηση του χαμού του συνιδρυτή της θρυλικής Megaforce Records, Jon Zazula, ένα χρόνο μετά από της συζύγου και συνεργάτιδάς του, Marsha, αναμενόμενα προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων στην metal κοινότητα.

Η εμβληματική δισκογραφική, πέραν της εκκίνησης της καριέρας σχημάτων όπως οι Metallica και Anthrax, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εδραίωση του thrash metal τη δεκαετία του '80 στις Η.Π.Α., αναλαμβάνοντας παράλληλα τη διανομή πληθώρας κλασικών και επιδραστικών κυκλοφοριών.

Ως συνέπεια, μέλη των Metallica, Black Sabbath, Anthrax, Overkill, Testament, Venom, Exodus, Cro-Mags, Raven, Exciter καθώς και o Brian Slagel της Metal Blade Records, εξέφρασαν τη λύπη τους, υπογραμμίζοντας παράλληλα την συμβολή του Jonny Z και της Megaforce Records, με τους πρώτους να δηλώνουν σε σχετική τους ανακοίνωση:

«Η σκληρή μουσική έχασε έναν από τους σπουδαίους στο πρόσωπο του Jonny Z που έφυγε νωρίς. το 1982, κανείς δεν ήθελε να ρισκάρει για τέσσερα παιδιά από την Καλιφόρνια που έπαιζαν ένα τρελό είδος metal, και ο Jon με τη Marsha το έκαναν. Τα υπόλοιπα είναι, ας πούμε, ιστορία. Ήταν μέντορας, μάνατζερ, επικεφαλής δισκογραφικής καθώς και πατέρας όλων μας. Δεν θα ήμασταν αυτοί που είμαστε σήμερα ούτε θα βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο δίχως τον Jon και τη Marsha. Εκφράζουμε αγάπη και συμπόνοια προς τα παιδιά και τα εγγόνια τους, τα οποία έφερνε στις συναυλίες μας από την εποχή που φορούσαν ακόμη πάνες. Ευελπιστούμε πως θα βρουν λίγη παρηγοριά στο γεγονός πως επανενώθηκε με τη Marsha, καθώς και στο ότι συνέβαλε να φτάσει τόσο σπουδαία μουσική σε τόσο ευρύ κοινό. Μακάρι να διεξάγεται εκεί ψηλά μια σπουδαία συναυλία ως καλωσόρισμα!

Θα μας λείψεις Jonny!

James, Lars, Kirk & Robert»

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lars Ulrich (@larsulrich)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anthrax (@anthrax)

  • SHARE
  • TWEET