Ο Vicotnik για το Νο.1 του Rocking για το 2023

Το σχόλιο του ιθύνοντα νου των Dodheimsgard για την ανάδειξη του "Black Medium Current" ως κορυφαίου δίσκου της χρονιάς

12/12/2023 @ 20:12

Έπειτα από σχεδόν 12 μήνες και περισσότερες από 680 παρουσιάσεις δίσκων από όλο το φάσμα του rock, και όχι μόνο, η συντακτική ομάδα του site ψήφισε τα 30 καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς.

Ως κορυφαίος δίσκος του 2023, αναδείχθηκε η επιβλητική δισκογραφική επιστροφή των Dodheimsgard με το "Black Medium Current", που κυκλοφόρησε μέσω της Peaceville Records.

Ο πρώτος δίσκος του νορβηγικού avant-garde black metal συγκροτήματος έπειτα από το "A Umbra Omega" του 2015, ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της προηγούμενης δεκαετίας, γνώρισε την αποθέωση, έχοντας επίσης αναδειχθεί προηγουμένως δίσκος του μήνα Απριλίου στις ηλεκτρονικές μας σελίδες.

Συνεπώς, δεν θα μπορούσε να υπάρξει ιδανική ευκαιρία για να επικοινωνήσουμε εκ νέου με τον ιθύνοντα νου του συγκροτήματος, Yusaf Parvez, κατά κόσμον Vicotnik, για να κληθεί να σχολιάσει το γεγονός, και η απάντησή του ήταν ιδιαίτερα ευγενής και τιμητική:

«Το να είσαι νούμερο 1 κατά την εκτίμηση του οποιουδήποτε είναι μια τεράστια δήλωση εμπιστοσύνης. Για να το χαράξετε στις σελίδες σας, για πάντα να το βλέπουν όλοι. «Φέτος, σας θεωρούμε το καλύτερο πράγμα που συνέβη σε αυτό το σπουδαίο είδος ανάμεσα στις χιλιάδες και χιλιάδες κυκλοφορίες». Όταν το αφήνω να κατασταλλάξει για λίγο, δεν μπορώ παρά να νιώσω ευγνώμων και ταπεινός. Ευχαριστώ».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα μες τη χρονιά ο μουσικός είχε παραχωρήσει στον Αποστόλη Ζαμπάρα μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη γύρω από μια σειρά θεματικών, με επίκεντρο φυσικά το "Black Medium Current". Εκεί, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων:

«...Υπάρχουν αρκετές υπαρξιακές ιδιότητες σε αυτό το δίσκο, και δεν θεωρώ πως απαντώ καμία ερώτηση. Αλλά, θέτοντας αυτά τα ερωτήματα και συλλογιζόμενος γύρω από αυτά, αγγίζω κάτι αληθινό για όλους μας. Κάτι οικουμενικό που σε προσκαλώ να προσεγγίσεις με τους δικούς σου όρους...»

Μπορείτε να ακούσετε το "Black Medium Current" στον εξής σύνδεσμο, ενώ εδώ μπορείτε να ανατρέξετε στην κριτική του δίσκου από το Νικόλα Ρώσση.

  • SHARE
  • TWEET