Οι Mercyful Fate επέστρεψαν στη σκηνή έπειτα από 23 χρόνια με νέο τραγούδι

Δείτε το setlist της εμφάνισης καθώς και απόσπασμα από την απόδοση του ολοκαίνουριου "The Jackal Of Salzburg"

06/06/2022 @ 11:36

Την Πέμπτη 2 Ιουνίου οι Mercyful Fate πραγματοποίησαν την πολυαναμενόμενη συναυλιακή τους επιστροφή στην πρεμιέρα στην ευρωπαϊκή τους θερινή περιοδεία.

Το θρυλικό συγκρότημα εμφανίστηκε στο Αννόβερο μαζί με τους Volbeat στην πρώτη του εμφάνιση επί σκηνής έπειτα από 23 χρόνια, ενώ συνόδευσε το γεγονός με την πρεμιέρα ενός ολοκαίνουριου τραγουδιού.

Έτσι, παρά το γεγονός πως το setlist βασίστηκε αναμενόμενα στην κλασική, '80s περίοδο της μπάντας, αυτό δεν την απέτρεψε από το να παρουσιάσει ζωντανά το ολοκαίνουριο "The Jackal of Salzburg", το οποίο όπως φαίνεται θα περιλαμβάνεται στον επερχόμενο, πολυαναμενόμενο δίσκο της μπάντας, με τον King Diamond βέβαια να σημειώνει πως δεν έχει ολοκληρωθεί οριστικά η σύνθεση.

Σημειώνεται πως το τραγούδι είναι το πρώτο που αποκαλύπτει το συγκρότημα έπειτα από το, τελευταίο του μέχρι στιγμής άλμπουμ, "9" που κυκλοφόρησε το 1999.

Μπορείτε να δείτε απόσπασμα από την απόδοση της σύνθεσης εδώ, όπως μπορείτε να πράξετε και για τα κλασικά "Evil" και "A Corpse Without A Soul" εδώ και εδώ αντίστοιχα.

Όσον αφορά το σετ της συναυλίας, αυτό ήταν το εξής:

"The Oath"
"The Jackal of Salzburg" (Live debut)
"A Corpse Without a Soul"
"Curse of the Pharaohs"
"Evil"
"A Dangerous Meeting"
Encore:
"Satan's Fall"

Υπενθυμίζεται πως η παρούσα σύνθεση των Mercyful Fate περιλαμβάνει τους King Diamond, Hank Shermann (κιθάρες), Bjarne Holm (τύμπανα), Mike Wead (κιθάρες) και Joey Vera (μπάσο), ενώ εδώ μπορείτε να ανατρέξετε στο προ τριετίας single "Masquerade Of Madness" του King Diamond μέσα από το, επίσης πολυαναμενόμενο, "The Institute".

  • SHARE
  • TWEET