King Diamond: «Έχω πολύ υψηλές προσδοκίες για όσα ετοιμάζουμε»

Ο heavy metal θρύλος σχολίασε τις εξελίξεις στα στρατόπεδα των King Diamond και Mercyful Fate

09/10/2020 @ 11:18

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Knotfest.com, o σπουδαίος King Diamond, αναφέρθηκε στις προετοιμασίες των νέων δίσκων τόσο του προσωπικού του σχήματος όσο και των Mercyful Fate.

Συγκεκριμένα, ο Δανός frontman, ήταν ιδιαίτερα λεπτομερής:

«Έχω μετακομίσει σε ένα νέο σπίτι με στούντιο μαζί, το οποίο διαθέτει την καλύτερη ακουστική σε σχέση με όσα έχω παρευρεθεί.Έχω πολύ υψηλές προσδοκίες για όσα ετοιμάζουμε τώρα. Μπορείς να ακούσεις στο νέο τραγούδι των King Diamond, "Masquerade Of Madness" μάλιστα, πως διαθέτει αυτή την παλαιομοδίτικη προσέγγιση στα φωνητικά. Στο μυαλό μου, όλα τα φωνητικά είναι lead φωνητικά. Έτσι ήταν τον παλιό καιρό.

Μερικές φορές πείθεσαι να αφήσεις δευτερεύοντα φωνητικά ή χορωδίες εκτός, αλλά εγώ δεν νιώθω έτσι. Τραγουδάω lead φωνητικά σε ένα σημείο του στίχου και την επόμενη στιγμή θα ακουστούν χορωδιακά από τα δεξιά, τα αντίστοιχα από τα αριστερά θα τραγουδήσουν τον επόμενο στίχο με όλα να κινούνται και να μεταβάλλονται διαρκώς.

Αυτό ακριβώς είναι που αγαπώ. Αυτή η τρέλα, γιατί το καθιστά ακόμη πιο θεατρικό. Έχουμε επιστρέψει ολοκληρωτικά σε αυτό το ύφος.

Όλα εξελίσσονται σε συνάρτηση με την κατάσταση που επικρατεί. Οι Mercyful Fate θα εμφανιστούν πρώτα ζωντανά, σε ευρωπαϊκά φεστιβάλ που έπρεπε να είχαμε εμφανιστεί αυτό το καλοκαίρι. Θα μεταβούμε στη Δανία για πρόβες πρώτα, μετά γύρω στις οκτώ εμφανίσεις στην Ευρώπη και έπειτα πάμε στις Η.Π.Α.. Στο σετ μας θα περιέχονται μερικά νέα τραγούδια, που κατά τα άλλα ως γνωστόν θα βασίζεται στο EP  και τα δύο πρώτα μας άλμπουμ, "Melissa" και "Don't Break The Oath".

Η άλλη πλευρά της νέας χρονιάς θα είναι οι King Diamond. Θα επανέλθουμε στις περιοδείες, και θα περιοδεύσουμε τόσο πολύ, σε σημείο που να μην μπορούμε άλλο. Ο ιός φυσικά αποφασίζει πριν από εμάς, αλλά δεν ήταν χαμένη χρονιά για εμάς αφού αφοσιωθήκαμε στην προετοιμασία των νέων δίσκων χωρίς να πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το στούντιο κάποιου άλλου, κάτι που εκτιμώ. Μπορώ να ξεκινήσω πλέον να ηχογραφώ στις τρεις το πρωί χωρίς να με ενοχλεί κανένας».

Υπενθυμίζουμε πως πριν λίγους μήνες επανακυκλοφόρησαν σε όλες τις εκδόσεις το "Mercyful Fate" EP, καθώς και τα κλασικά δύο πρώτα άλμπουμ, "Melissa" και "Don't Break The Oath", ενώ την περασμένη χρονιά οι King Diamond κυκλοφόρησαν το καταπληκτικό live άλμπουμ "Songs For The Dead Live".

Δείτε επίσης:

«A Buyer's Guide»: King Diamond

Andy LaRocque: «Το "Abigail" αποτελεί ορόσημο για την καριέρα μας»

Νέο δίσκο ετοιμάζουν οι Mercyful Fate

«Έφυγε» ο μπασίστας των Mercyful Fate και King Diamond, Timi Hansen

  • SHARE
  • TWEET