Διαδικτυακή εκδήλωση-έρανος για τον κιθαρίστα Jason Becker

Με συμμετοχές κορυφαίων μουσικών, όπως οι Steve Vai, Joe Satriani, Nita Strauss, Mark Tremonti και John Petrucci, μεταξύ άλλων

23/03/2021 @ 16:52

Μέσα στον Απρίλιο και τον Μάιο, μερικοί από τους κορυφαίους κιθαρίστες του κόσμου θα μαζευτούν για να συγκεντρώσουν χρήματα και να γιορτάσουν την μουσική του θρυλικού κιθαρίστα και συνθέτη Jason Becker.

Ο Becker, ο οποίος εδώ και πάνω από 30 χρόνια ζεί με αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση, συνεχίζει να συνθέτει και να ηχογραφεί μουσική.

Οικοδεσπότης αυτού του διαδικτυακού event, το οποίο θα απαρτίζεται από τρία μέρη, θα είναι ο κιθαρίστας των Dragonforce, Herman Li.

Το πρώτο κομμάτι θα περιλαμβάνει έναν έρανο που θα μεταδίδει ζωντανά στο Twitch, όπου διάφοροι καλεσμένοι θα τζαμάρουν στο κανάλι του Li, με τα λεφτά να πηγαίνουν απευθείας στον ιατρικό λογαριασμό του Becker. Στο δεύτερο μέρος, οι καλλιτέχνες θα δωρίζουν υπογεγραμμένες κιθάρες, merch και άλλα σπάνια αντικείμενα, τα οποία θα πωλούνται μέσω ενός ειδικού καταστήματος Reverb, με τα έσοδα να πηγαίνουν και πάλι στον Becker. Τέλος, τρεις από τις πιο σημαντικές κιθάρες του θα δημοπρατηθούν αργότερα μέσα στο έτος, μαζί με τις κιθάρες στα εξώφυλλα των "Perpetual Burn", "Speed Metal Symphony" και η αυθεντική κιθάρα του "Numbers", την οποία έπαιξε ο Eddie Van Halen.

Οι μουσικοί που θα συμμετάσχουν είναι μεταξύ άλλων οι Marty Friedman, Steve Vai, Joe Satriani, Steve Lukather, Mark Tremonti, John Petrucci, Kiko Loureiro, Devin Townsend, Nita Strauss, Orianthi, Guthrie Govan, Gus G, Matt Heafy, Ola Englund.

O συνδιοργανωτής του event, Herman Li δήλωσε: «Είμαι μεγάλος οπαδός του Jason Becker από όταν ήμουν μικρός και είναι μια από τις μεγαλύτερες τιμές της ζωής μου να μπορέσω να βοηθήσω να οργανωθεί αυτή η εκδήλωση προς τιμήν του και να συγκεντρώσουμε χρήματα για αυτόν. Έχω ακόμα μια αφίσα του Jason Becker στο στούντιο μου στο Λονδινο. Είναι εκπληκτικό που βλέπω όλους αυτούς να συγκεντώνονται για να γιορτάσουμε τον Jason».

Ο τελευταίος δίσκος του Becker κυκλοφόρησε το 2018 με τίτλο "Triumphant Hearts" με συμμετοχές των Joe Satriani, Steve Vai, Neal Schon, Steve Morse, Paul Gilber και Joe Bonamassa.

  • SHARE
  • TWEET