Οι Saint Etienne επιστρέφουν στην Αθήνα

Θα εμφανιστούν στο Gagarin τον Οκτώβριο

09/05/2016 @ 17:37

Saint Etienne

Η μπάντα που άλλαζε την pop την εποχή που σε ολόκληρο τον κόσμο μεσουρανούσε το grunge, συναντά και πάλι το αθηναϊκό κοινό που την έχει λατρέψει.

Το πρώτο κομμάτι των Saint Etienne που τραγούδησε η Sarah Cracknell ήταν το "Nothing Can Stop Us" - η στιγμή ήταν καθοριστική για το lineup του γκρουπ, γιατί ως τότε οι Bob Stanley και Pete Wiggs είχαν στο μυαλό τους να αλλάζουν τραγουδιστές στο σχήμα ανάλογα με το κομμάτι. Κάτι τέτοιο, φυσικά, απορρίφθηκε αμέσως γιατί η Sarah ταίριαξε απόλυτα σε αυτό που είχαν στο μυαλό τους: μια μπάντα που να παίζει τρυφερή ποπ με στοιχεία indie, samples και πλήκτρα, αλλά με στιχουργία παραδοσιακά βρετανική και θεματολογία που απασχολούσε ανέκαθεν την pop και τη rock σκηνή του «Νησιού». Ο ρομαντισμός των στίχων που συνδυαζόταν με swinging '60s, soul, dub, λίγη '70s rock και πολλή από την pop ενέργεια των '80s έγινε σήμα κατατεθέν του ήχου τους, και το συγκρότημα έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από την κριτική, καθώς έφερε μια διαφορετική, κομψή και ντελικάτη, πρόταση, εν μέσω της house dance σκηνής, του έντονου clubbing, των Summer Of Love των '90s και του indie rock.

Οι Saint Etienne, και η Sarah Cracknell ειδικότερα, έγιναν συνώνυμα ενός εκλεκτικού μουσικού ιδιώματος, εντελώς βρετανικού, που ο Τύπος ονόμασε "pure pop". Η αιθέρια frontwoman με τα ψιθυριστά φωνητικά αγαπήθηκε γιατί, συνειρμικά, αποτελούσε μια αισθαντική γέφυρα που συνέδεε τα επιθετικά '90s του acid house και των rave parties με εποχές που οι Άγγλοι είχαν λατρέψει, τα '60s, τα '70s το σινεμά εκείνων των δεκαετιών και τις φίνες ερμηνείες που γεννήθηκαν τότε, χωρίς να αγνοεί, μουσικά, την αγαπημένη τους britpop.

Από το Fox Base Alpha μέχρι το Tiger Bay, αλλά και στο σύνολο της δισκογραφίας του, το συγκρότημα έχει ως σημείο αναφοράς το αγαπημένο του Λονδίνο και τη μυθολογία μιας δικής του, προσωπικής αλλά και εξωστρεφούς Anglophilia που ξεκινά από τη μητρόπολη της καρδιάς τους και κατακτά τον κόσμο με μελωδίες, κιθάρες, samples και μια μαγευτική, αιωνίως κοριτσίστικη φωνή.

Η αγαπημένη Sarah και οι Saint Etienne έρχονται στο Gagarin την πρώτη μέρα του Οκτώβρη, για να μας θυμίσουν γιατί η σχέση μας μαζί τους κρατάει για πάντα.

Τιμή εισιτηρίου: προπώληση 25 ευρώ, ταμείο 28 ευρώ

Σημεία Προπώλησης: viva.gr , τηλεφωνικά στο: 11876, Ευριπίδης και σε όλα τα καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Seven spots, Reload

*Η προπώληση θα ξεκινήσει την Τρίτη 10 Μαΐου

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET