Πέθανε ο Geordie Walker των Killing Joke

Ο θρυλικός κιθαρίστας αποτέλεσε με τον Jaz Coleman τον βασικό πυρήνα του ιδιαίτερα επιδραστικού σχήματος

27/11/2023 @ 10:23

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 64 ετών ο Geordie Walker των Killing Joke.

Σύμφωνα με την σχετική, επίσημη ανακοίνωση του συγκροτήματος, το μοιραίο επήλθε νωρίς το πρωί της Κυριακής στην Πράγα, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια ο Walker.

Ο θρυλικός κιθαρίστας είχε υποστεί εγκεφαλικό και βρισκόταν ανάμεσα σε μέλη της οικογένειάς του.

Ο Kevin "Geordie" Walker αποτέλεσε με τον frontman Jaz Coleman τον βασικό πυρήνα του επιδραστικού σχήματος της βρετανικής post-punk σκηνής, εκτός από την περίοδο της αδράνειας μεταξύ 1996 και 2002.

Από το πρώτο τους, ομότιτλο άλμπουμ το φθινόπωρο του 1980, οι Killing Joke έδειξαν ότι αποτελούν ξεχωριστή περίπτωση, βρισκόμενοι στην πρωτοπορία του industrial και του gothic rock.

Στην πορεία, επηρέασαν υπερεπιτυχημένα σχήματα όπως οι Metallica, οι Nirvana και οι Soundgarden, ενώ ο Walker, με το μοναδικό του στυλ, έχαιρε σεβασμού μεταξύ των συναδέλφων του, από τον  Jimmy Page και τον James Hetfield, μέχρι τον Page Hamilton των Helmet και τον Kevin Shields των My Bloody Valentine.

Η συντακτική ομάδα του Rocking είχε συμπεριλάβει το "Killing Joke" του 1980 και το "Night Time" του 1985 στα κορυφαία 100 alternative άλμπουμ της δεκαετίας του '80.

Οι Killing Joke επισκέφθηκαν την Ελλάδα μία και μοναδική φορά το 2010, πραγματοποιώντας δύο εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

  • SHARE
  • TWEET