Νέες κυκλοφορίες για τους Killing Joke και Christian Death

Διαθέσιμα video clip για τα πρώτα singles από τα επερχόμενα άλμπουμ των ιστορικών σχημάτων

10/02/2022 @ 13:40

Δύο ιστορικά post-punk σχήματα αποκάλυψαν τα επόμενα δισκογραφικά τους βήματα.

Οι σπουδαίοι Killing Joke επανέρχονται με νέο EP επτά χρόνια μετά το κορυφαίο "Pylon", το οποίο θα ονομάζεται "Lord Of Chaos" και θα κυκλοφορήσει στις 25 Μαρτίου.

Το άλμπουμ θα περιέχει τέσσερις συνθέσεις, μεταξύ των οποίων δύο καινούριες ("Lord Of Chaos" και "Total") καθώς και remix στα "Big Buzz" και "Delete" από το Pylon.

Μπορείτε να ακούσετε την ομότιτλη σύνθεση εδώ, ενώ σημειώνεται πως τα μέλη της μπάντας, που αναμένεται να βγει σε περιοδεία στα τέλη Μαρτίου, το τελευταίο διάστημα έχουν παραμείνει ενεργά.

Ο μπασίστας Youth συμμετείχε σε ένα project με remix σε κομμάτια των θρύλων του anarcho-punk Crass, για το κομμάτι "Youth Asylum" τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ οι Jaz Coleman και Geordie Walker πριν από ένα χρόνο έδωσαν στη δημοσιότητα τις ηχογραφήσεις από την περιβόητη σύμπραξή τους με τον Peter Hook (Νew Order, Joy Division) από το 1993 με τη μορφή του EP "K÷93".

1. “Lord Of Chaos”
2. “Total”
3. “Big Buzz” (Motorcade Mix)
4. “Delete In Dub” (Youth’s Disco 45 Dystopian Dub)

Νέο δίσκο ανακοίνωσε και η τρέχουσα εκδοχή των Christian Death. Το σχήμα των, πλέον, Valor Kand και Maitri, επιστρέφει με το δέκατο έβδομο άλμπουμ του μέσω της Season Of Mist στις 6 Μαΐου.

Η κυκλοφορία θα ονομάζεται "Evil Becomes Rule" και θα διαδεχθεί το "The Root of All Evilution" του 2015, ενώ το πρώτο single μέσα από αυτή είναι το "Blood Moon", του οποίου το video clip μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ.

Υπενθυμίζεται πως το θρυλικό ντεμπούτο της επιδραστικής death rock/gothic μπάντας, υπό την ηγεσία του ιδρυτή Rozz Williams, "Only Theatre Of Pain" περιλαμβάνεται στα 100 alternative άλμπουμ των '80s (καθώς και το ομότιτλο άλμπουμ και το "Night Time" των Killing Joke) όπως αναδείχθηκαν από το Rocking.

O Williams αποχώρησε από το σχήμα το 1985 λόγω καλλιτεχνικών διαφορών, με τον Valor, κιθαρίστα από το 1983 και αντικαταστάτη του Rick Agnew, να αναλαμβάνει έκτοτε τα ηνία και τα δικαίωματα, ιδρύοντας στην πορεία τους Christian Death Featuring Rozz Williams, ενώ αυτοκτόνησε την 1η Απριλίου 1998.

Έκτοτε, οι Christian Death, των οποίων  η σύνθεση επί σχεδόν τρεις δεκαετίες περιστρέφεται γύρω από τον Valor (φωνητικά, κιθάρες, βιολί, τσέλο, πλήκτρα) και τη Maitri (φωνητικά, μπάσο) δισκογραφούν και περιοδεύουν τακτικά, με το νέο άλμπουμ να είναι το τρίτο υπό τη σκέπη της Season of Mist, αρχής γενομένης από το "American Inquisition" του 2007.

1. The Alpha and The Omega
2. New Messiah
3. Elegant Sleeping
4. Blood Moon
5. Abraxas We Are
6. The Warning
7. Beautiful
8. Rise and Shine
9. Evil Becomes Rule
10. Who Am I (Part 1)
11. Who Am I (Part 2)

  • SHARE
  • TWEET