Πλατινένιο το "A Love Supreme" του John Coltrane έπειτα από 56 χρόνια

Είναι ο πρώτος jazz δίσκος από τα '60s που σημειώνει το εν λόγω επίτευγμα

11/11/2021 @ 13:54

Έπειτα από 56 χρόνια, το "A Love Supreme", ο κορυφαίος δίσκος του θρυλικού John Coltrane, έγινε πλατινένιος.

Συγκεκριμένα, το κλασικό jazz άλμπουμ, ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο σε πωλήσεις, ενώ, πέρα από το γεγονός πως είναι ο πρώτος δίσκος του εμβληματικού μουσικού που σημειώνει το επίτευγμα, είναι και το πρώτο jazz άλμπουμ από τη δεκαετία του '60 που αποκτά το εν λόγω status, έχοντας προηγουμένως καταστεί χρυσός ήδη από το 1970.

Ο James Krents, επικεφαλής των Venom και Impulse! Records, παρουσίασε την τιμητική πλακέτα στα παιδιά των John και Alice Coltrane, Ravi και Michelle σε εκδήλωση που διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα.

Προκειμένου να εορταστεί το γεγονός αυτό, η Impulse! κυκλοφόρησε επίσης μία νέα συλλογή σε ψηφιακή μορφή, ονόματι  "A Love Supreme: The Platinum Collection" η οποία εκτός από το αυθεντικό ιστορικό άλμπουμ, συμπεριλαμβάνει και ζωντανές εκτελέσεις του έργου από τον John Coltrane, στις Antibes της Γαλλίας και το Seattle της Washington.

Σε σχετικά νέα, σημειώνεται πως τον προηγούμενο μήνα κυκλοφόρησε επίσημα μια ιδιαίτερα σπάνια live απόδοση του σπουδαίου άλμπουμ από το 1965, στην οποία συμμετείχε και ο Pharoah Sanders.

Δείτε επίσης:

«A Buyer's Guide»: John Coltrane

  • SHARE
  • TWEET