Ακυκλοφόρητη live απόδοση του "A Love Supreme" του John Coltrane στη δημοσιότητα

Στην σπάνια ηχογράφηση από το 1965 συμμετείχε και ο Pharoah Sanders

27/08/2021 @ 13:26

Μια μέχρι πρότινος ακυκλοφόρητη ζωντανή εκδοχή ενός από τα σπουδαιότερα jazz άλμπουμ όλων των εποχών θα είναι διαθέσιμη το φθινόπωρο.

Συγκεκριμένα, μια σπάνια live απόδοση του εμβληματικού "A Love Supreme" του John Coltrane θα κυκλοφορήσει στις 8 Οκτωβρίου μέσω της Impulse!

Ο δίσκος, αν και θεωρείται ως ο κορυφαίος της σπουδαίας δισκογραφίας του θρυλικού σαξοφωνίστα, δεν ήταν ένα άλμπουμ που μετέφερε συχνά ζωντανά στις εμφανίσεις του.

Το "A Love Supreme: Live At Seattle" ηχογραφήθηκε στις 2 Οκτωβρίου στο The Penthouse του Seattle και θα αποτελεί τη δεύτερη επίσημη live απόδοση του δίσκου έπειτα από μια ηχογράφηση σε Γαλλικό Φεστιβάλ τον Ιούλιο του 1965, η οποία κυκλοφόρησε σε επανέκδοση του άλμπουμ το 2002.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη συναυλία αποτελεί την πρώτη επίσημη ζωντανή σύμπραξη του Pharoah Sanders με τον Coltrane ως μέλος του κουαρτέτου του, αναλαμβάνοντας το δεύτερο σαξόφωνο.

Η συνολική διάρκεια του live άλμπουμ φτάνει τα 75 λεπτά, διπλάσια σε διάρκεια της στουντιακής εκδοχής του δίσκου.

Μπορείτε να ακούσετε το "A Love Supreme Pt.IV - Psalm" εδώ, ενώ παρακάτω παρατίθενται το εξώφυλλο και το tracklist της κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα μες την χρονιά ο ασταμάτητος Pharoah Sanders κυκλοφόρησε την κορυφαία σύμπραξή του με τους Floating Points και London Symphony Orchestra, ονόματι "Promises".

Side A
1. A Love Supreme Pt. I – Acknowledgement

Side B
1. Interlude 1
2. A Love Supreme Pt. II – Resolution
3. Interlude 2

Side C
1. A Love Supreme Pt. III – Pursuance

Side D
1. Interlude 3
2. Interlude 4
3. A Love Supreme Pt. IV - Psalm

Δείτε επίσης:

«A Buyer's Guide»: John Coltrane

  • SHARE
  • TWEET