O Nicko McBrain αποκάλυψε τη μάχη του με τον καρκίνο του λάρυγγα

Ο ντράμερ των Iron Maiden ξεπέρασε την ασθένεια κατά τη διάρκεια της πανδημίας

21/12/2022 @ 14:24

Σε συνέντευξή του στο University of Miami’s School of Medicine to 2021, η οποία πρόσφατα ήρθε στη δημοσιότητα από το Blabbermouth, o Nicko McBrain αποκάλυψε τη μάχη του με τον καρκίνο του λάρυγγα.

Συγκεκριμένα, ο ντράμερ των Iron Maiden, ανέφερε πως διαγνώσθηκε με την ασθένεια το 2020, έχοντας παρατηρήσει μια αλλαγή στη φωνή του ένα χρόνο πριν, κατά τη διάρκεια συναυλιών της μπάντας, μιας και όπως επεσήμανε όσο το σχήμα είναι στη σκηνή φωνάζει αρκετές φορές πίσω από το drum kit:

«Όταν είσαι ξαπλωμένος σε ένα ήρεμο δωμάτιο και μιλάς στον εαυτό σου και ακούς τη φωνή σου, αν έχεις κρυώσει, παρατηρείς μια αλλαγή. Αυτό μου συνέβη αλλά δεν είχα κάποιο κρύωμα ή συμπτώματα, και η φωνή μου είχε αλλάξει. Το διαπίστωσα όταν καθάριζα το λαιμό μου συχνότερα κατά τη διάρκεια συζητήσεων.

Την ίδια χρόνια έπειτα από εξέταση διαγνώσθηκα με καρκίνο του λάρυγγα πρώτου βαθμού. Συνιστώ σε όλους όσους μπορεί να νιώσουν μια διαφορά στη φωνή τους να πάνε αμέσως να το εξετάσουν. Να μην το αγνοήσουν. Ήταν πολύ καλό για μένα που διαγνώσθηκα σε πρωταρχικό στάδιο».

Ο σχετικός όγκος αφαιρέθηκε μια εβδομάδα μετά τη διάγνωση, και όπως αποδείχθηκε η παύση σε περιοδείες κατά τη διάρκεια της πανδημάις επέτρεψε στον McBrain να ολοκληρώσει και την αποθεραπεία του, με τον μουσικό να αναφέρει επίσης πως πραγματοποιεί check-ups ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

  • SHARE
  • TWEET