Το Heavy By The Trees Festival επιστρέφει για τέταρτη χρονιά

Όλες οι πληροφορίες για το καθιερωμένο rock festival των Φιλιατρών Μεσσηνίας που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο

23/07/2019 @ 14:00

To Heavy By The Trees Festival, το καθιερωμένο πλέον rock festival της πόλης των Φιλιατρών Μεσσηνίας, επιστρέφει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, δριμύτερο από ποτέ. Η προσπάθεια που ξεκίνησε το 2016 από την ιδέα των One Night Band, του Φιλιατρινού συγκροτήματος που το οραματίστηκε και το συνδιοργανώνει όλα τα χρόνια, βασιζόταν σε μια απλή σκέψη. Η rock κουλτούρα και οι υπέροχες μουσικές που βρίσκονται υπό το τεράστιο φάσμα της, θα πρέπει να έχουν μια ντόπια στέγη για την ζωντανή απόδοσή τους. Μια στέγη, που θα λειτουργεί, κάθε χρόνο, ως φάρος για να βρίσκουν λιμάνι και τα συγκροτήματα της περιοχής για να ξεδιπλώνουν την αγάπη τους για την μουσική, αλλά και το ταλέντο τους.

Στην τέταρτη και σπουδαιότερη έως τώρα εκδοχή του, το Festival καλπάζει με γοργά βήματα στην εδραίωσή του όχι απλά σαν μια όμορφη εκδήλωση θερινής νυκτός, αλλά ως σημείο συνάντησης του κόσμου της περιοχής που αναζητεί τέτοιες εκδηλώσεις. Αυτήν την χρονιά, έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε συγκροτήματα της «αρκετά ευρύτερης» περιοχής, δείγμα της συνέπειας που έχουν οι διοργανωτές στο όραμα και τις υποσχέσεις τους.

Το όνομα, πηγάζει από την αίσθηση που προσφέρει ο ηλεκτρισμένος ήχος, ήχος ίσως βαρύς και ξένος για τα δημοφιλή γούστα της περιοχής, όταν αντηχεί μέσα σε ένα πάρκο. Στο πάρκο της Βλαχέρνας λοιπόν, στην όμορφη πόλη των Φιλιατρών, τα δέντρα και το υπέροχο τοπίο, θα προσφέρουν την φιλοξενία τους στις 5 Αυγούστου, στα εξής συγκροτήματα:

Κωνσταντίνος Πετρόπουλος

Heavy By The Trees - Κωνσταντίνος Πετρόπουλος

Ο Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, πριν δυο χρόνια ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο με τίτλο "Λαθραναγνώστης", (Στον οποίο είχε τη χαρά να συμμετέχουν οι ΧατζηΦραγκέτα και να κάνει την παραγωγή ο George Gaudy!) ενώ τώρα ετοιμάζει νέο υλικό.

Παίζει ελληνόφωνο Pop-Rock με Folk στοιχεία και οι στίχοι του είναι αυτοσαρκαστικοί/ειρωνικοί.

Είχε διακριθεί, σαν νέος τραγουδοποιός, στην πρώτη "Ταράτσα" του Φοίβου Δεληβοριά ενώ έχει βρεθεί σε μεγάλες μουσικές σκηνές και φεστιβάλ με ονόματα όπως: Παύλος Παυλίδης, Υπόγεια Ρεύματα, Ματούλα Ζαμάνη, Σπύρος Γραμμένος κ.α.

Μαζί του θα είναι οι κύριοι:

Γιώργος Μάλλιαρης: Ηλεκτρική Κιθάρα

Κώτσος Ελευθερίου: Μπάσο

Βασίλης Λέτσιος: Τύμπανα

Facebook
Bandcamp

SeeUsoon

Heavy By The Trees - SeeUsoon

Οι SeeUsoon είναι μια νεοσύστατη μπάντα από την Πάτρα. Τα μέλη της μπάντας όπως υποδηλώνει και το όνομα, χωρίζονται και βρίσκονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα μιας και οι υποχρεώσεις τους, τους αναγκάζουν να διασκορπίζονται στο εξωτερικό. Αυτό το καλοκαίρι ξαναβρέθηκαν και μαζεύουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να δημοσιεύσουν τα δύο ολοκαίνουργια singles τους.

Facebook

Yiorgos Gekas & The Sunshine Drivers

Heavy By The Trees - Yiorgos Gekas & The Sunshine Drivers

Ο Yiorgos Gekas & The Sunshine Drivers είναι μία ανάλαφρη λουλουδοροκενρόλ παρέα, που της αρέσει πολύ να παίζει με τα ηχοχρώματα του rock n' roll, του surf και του ελαφρού garage. Δημιουργούν τις δικές τους εκτελέσεις, αγαπούν τον αλήτη Elvis, τον ρομαντικό Βαμβακάρη, τον χαοτικό Morrison, το cult, τα ηλιόλουστα απογεύματα του καλοκαιριού, τα κοκτέιλ και φυσικά τις βολτίτσες! Θα έρθουν από την τη Ναύπακτο στο Heavy By The Trees IV, και ναι! είναι το πρώτο φεστιβάλ που παίρνουν μέρος!

Facebook

The Griffin's

Heavy By The Trees - The Griffin's

Oι Griffin's δημιουργήθηκαν πριν λίγους μήνες στην Πύλο. Η αφορμή στην δημιουργία των Griffin's, είναι η pop-rock επιρροή, και η αγάπη για την μουσική. Αποτελείται από τέσσερα μέλη.

Θοδωρής Νικολόπουλος (Ηλεκτρική κιθάρα): Ο ενορχήστρωτής των Griffin's με rock διάθεση και μεράκι.

Στέλιος Τσαγκλής (Ηλεκτρικό μπάσο): Δημοφιλής μουσικός έντεχνου λαϊκού καθώς και rock μουσικής.

Σωτήρης Πόπορης (drums): O ρυθμός των Griffin's με pop-rock χαρακτήρα.

Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος (φωνητικά): Με έντεχνη-λαϊκή διαδρομή και pop-rock διάθεση.

Facebook

Gily Gily Villagers

(όπως μας μίλησε το συγκρότημα)

«Το συγκρότημα μας δημιουργήθηκε το 2018 στους Γαργαλιάνους. 

Είμαστε μια παρέα με τελείως διαφορετικά μουσικά ενδιαφέροντα αλλά με αγάπη για τη μουσική! 

Με αυτό το κοινό στοιχείο ως γνώμονα, δημιουργήθηκε ένα μουσικό σχήμα με σκοπό να ασχοληθούμε με κάτι δημιουργικό στον ελεύθερο χρόνο μας αλλά και να μπορούμε, κάποια στιγμή, να παίξουμε μουσική για τους φίλους μας!

Οι επιρροές μας είναι κυρίως από τον έντεχνο χώρο καθώς και από την Ελληνική rock σκηνή αλλά τα ακούσματά μας εκτείνονται μέχρι το heavy metal.»

Τα μέλη μας είναι:

Ακουστική κιθάρα: Jason Depergolas

Πλήκτρα: Σωτήρης Αλεξόπουλος 

Ηλεκτρική κιθάρα: Παρασκευάς Γεωργακλής

Φωνή: Αντώνης Χωραΐτης

Heavy By The Trees

Τοποθεσία: Πάρκο Βλαχέρνας Φιλιατρών

Διοργάνωση: One Night Band, Δήμος Τριφυλίας, Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών, Σύλλογος Φιλοπρόοδων Φιλιατρών Μεσσηνίας

Είσοδος: Ελεύθερη, θα διατίθεται όμως κουτί ενίσχυσης για τα έξοδα των συγκροτημάτων

Πρόσβαση: Βόρεια Είσοδος της πόλης των Φιλιατρών, εθνική οδός Κυπαρισσίας-Πύλου, στην προέκτασή της ως Εθνικής Αντιστάσεως, στροφή αριστερά επί της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου (απέναντι από το σχολικό συγκρότημα).

Λίγα λόγια για τον χώρο:

Heavy By The Trees

Το εκκλησάκι της Παναγίας της Βλαχέρνας, παραχωρήθηκε στο Σύλλογο Φιλοπρόοδων, μετά από ενέργειές του, με το υπ` αριθμόν 1851/1931 έγγραφο της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, ύστερα από απόφαση του Τοπικού της Συμβουλίου. Το εκκλησάκι αυτό βρίσκεται στη βόρεια είσοδο της πόλης των Φιλιατρών μέσα στο Πάρκο της Βλαχέρνας.

Το Μάρτιο του 1932 ο Σύλλογος καταφέρνει να του παραχωρηθεί ο χώρος γύρω από το εκκλησάκι της Βλαχέρνας για δενδροφύτευση και καλλωπισμό.

Έτσι αρχίζει σιγά σιγά μετά από κόπους και προσπάθειες δεκαετιών να δημιουργείται το πάρκο που στολίζει τη βόρεια είσοδο της πόλης μας. Έκτοτε, έχει γίνει χώρος στέγασης και συνάντησης κάθε λογής καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, αναδεικνύοντας το πνεύμα της πόλης.

Facebook του Festival: facebook.com/heavybtt

Instagram του Festival: instagram.com/heavybythetrees

Σελίδα της Εκδήλωσης: facebook.com/events/1166916340178616

Επικοινωνία: info.heavybtt@gmail.com

Υπεύθυνος τύπου: apostolisza8@gmail.com

#heavybythetrees

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET