Ποιους «ξέχασαν» τα φετινά Grammys;

Από το καθιερωμένο "In Memoriam" σκέλος των βραβείων έλειψαν αρκετοί...

30/01/2018 @ 13:19

Το "In Memoriam" σκέλος των φετινών Grammy Awards συμπεριέλαβε tribute σε έναν μεγάλο αριθμό εκλιπόντων αστέρων του μουσικού στερεώματος, όπως ο Chuck Berry, η τραγουδίστρια των Cranberries Dolores O’Riordan, ο Walter Becker των Steely Dan, ο Chris Cornell και πολλοί άλλοι.

Στα πλαίσια του φόρου τιμής στους εκλιπόντες καλλιτέχνες, οι Chris Stapleton και Emmylou Harris ερμήνευσαν με τον δικό τους τρόπο το "Wildflowers" του μακαρίτη Tom Petty κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου τρίλεπτου video.

Για λόγους χρονικού περιορισμού της τελετής απονομής όμως, η Επιτροπή δεν κατάφερε να τιμήσει όλους όσους έχασε η μουσική κοινότητα το 2017 και στις αρχές του 2018.

Μεταξύ των ηχηρών παραλείψεων, λοιπόν, ήταν και ο Mark E. Smith των The Fall, ο μεγάλος Grant Hart των επιδραστικότατων Hüsker Dü, η Γαλλίδα τραγουδίστρια France Gall, ο Holger Czukay των Can, ο ράπερ Fredo Santana που πέθανε πριν λίγες μέρες σε ηλικία 28 ετών και ο – επίσης νεότατος - σταρ της K-pop, Jonghyun των SHINee που αυτοκτόνησε.

Οι Gall, Czukay, Fredo, Jonghyun, Hart και πολλοί άλλοι συμπεριλήφθηκαν σε μια πληρέστερη και μακρύτερη λίστα που δημοσίευσε κατά παράδοση χθες το βράδυ η Ακαδημία.

Παρά ταύτα, ο Mark E. Smith λείπει και από εκεί, παρ’ ότι ο Hugh Masekela, που απεβίωσε μία ημέρα πριν τον Smith, συμπεριλαμβάνεται στην λίστα, αλλά και στο video που προβλήθηκε την βραδιά της 60ης απονομής.

Πέρυσι, ο γενικός παραγωγός των Βραβείων Grammy, Ken Ehrlich, έριξε λίγο φως στην διαδικασία επιλογής των τιμώμενων εκλιπόντων στο ετήσιο In Memoriam.

Όπως ανέφερε στο Vanity Fair, μια επιτροπή 12 ή 13 μελών της Recording Academy κάνει την τελική επιλογή «που βασίζεται πρωτίστως στην επιρροή που άσκησε ο μουσικός». Και κάπως έτσι επιλεγούν τελικά περί τα 50 ονόματα – από τα πλέον των πεντακοσίων- για να χωρέσουν μέσα στο αυστηρά 3λεπτο video.

Ο Ehrlich δήλωσε επίσης στο Associated Press: «Υπάρχουν κάποιοι που εγώ προσωπικά θα τους έβαζα και λείπουν, αλλά δεν έχει να κάνει με το προσωπικό μου γούστο. Έχει να κάνει με την μουσική βιομηχανία στο σύνολό της και είναι μια δύσκολη διαδικασία».

Δείτε εδώ το σχετικό απόσπασμα από την τελετή.

  • SHARE
  • TWEET