Νεκρή η Dolores O'Riordan των Cranberries

Δεν αναφέρονται τα αίτια του θανάτου της Ιρλανδής τραγουδίστριας

15/01/2018 @ 20:14

Η Dolores O'Riordan, τραγουδίστρια των Cranberries, απεβίωσε σήμερα, στην ηλικία των 46 ετών.

Τα θλιβερά, όσο και αναπάντεχα, νέα επιβεβαίωσε με δήλωσή του ο μάνατζέρ της, χωρίς να αναφέρει όμως τα αίτια του θανάτου της.

Η Ιρλανδή τραγουδίστρια βρισκόταν αυτές τις μέρες στο Λονδίνο, για ηχογραφήσεις.

Στην δήλωση, ο θάνατός της περιγράφεται ως «ξαφνικός» και αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «Τα μέλη της οικογένειάς της είναι συντετριμμένα από τα νέα και ζητούν ιδιωτικότητα σε αυτήν την πολύ δύσκολη στιγμή».

Η O'Riordan αναγκάστηκε τον περασμένο χρόνο να ακυρώσει την περιοδεία της με τους Cranberries, που είχαν επανενωθεί από το 2009, λόγω προβλημάτων με την μέση της.

Ο Πρόεδρος της Ιρλανδίας, Michael D Higgins, είπε ότι έμαθε τα νέα «με μεγάλη του θλίψη», δηλώνοντας: 

«Σε όλους αυτούς που παρακολουθούν και υποστηρίζουν την Ιρλανδική μουσική, τους Ιρλανδούς μουσικούς και καλλιτέχνες, ο θάνατός της θα είναι μια μεγάλη απώλεια».

Η O'Riordan, γεννημένη στο Limerick το 1971, άρχισε την πορεία της στους Cranberries –που τότε λέγονταν The Cranberry Saw Us – το 1990 και έμεινε μαζί τους μέχρι το 2008 και το διάλειμμα που αποφάσισαν να κάνουν.

Με την από καρδιάς ερμηνεία της και τα αναγνωρίσιμα φωνητικά της με την δυτικο-ιρλανδική προφορά, το συγκρότημα γνώρισε τεράστια επιτυχία και στις δύο όχθες του Ατλαντικού.

Το single "Zombie" από το άλμπουμ "No Need To Argue" του 1994 – γραμμένο τον θάνατο του τρίχρονου Jonathan Ball και του δωδεκάχρονου Tim Parry σε βομβιστική ενέργεια του IRA το 1993 στην πόλη Warrington - έφερε στην επιφάνεια μια νέα πλευρά της μπάντας, αλλά και της φωνής της και έγινε ένας από τους ύμνους των 90s. Δείτε εδώ το εμβληματικό videoclip που μετράει πάνω από μισό δισεκατομμύριο θεάσεις.

Το "No Need To Argue" σημείωσε πωλήσεις που ξεπέρασαν τα 17 εκατομμύρια, με τα επτά να αφορούν τις ΗΠΑ, και καθιέρωσε τους δημιουργούς του ως μία από τις μεγαλύτερες alternative μπάντες της δεκαετίας του 90.

Οι Cranberries κυκλοφόρησαν ακόμη τρεις δίσκους πριν την παύση του 2008, επιτρέποντας στην O'Riordan να ηχογραφήσει δύο προσωπικούς της. Η επανένωση του 2009, αν και αρχικά είχε στόχο μόνο τις συναυλίες, οδήγησε τελικά στο "Something Else" του 2017.

 

Μείνετε συντονισμένοι στο Rocking.gr για οτιδήποτε νεότερο.

  • SHARE
  • TWEET