Ο David Lee Roth διεκδικεί μέχρι και τα solo στο ντεμπούτο των Van Halen

Η δική του εκδοχή για το ιστορικό αλμπουμ του 1978

22/11/2019 @ 14:35

Ο David Lee Roth, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Μιζούρι KSHE 95, ισχυρίστηκε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι ακόμη και τα solo του Eddie Van Halen στο "Van Halen" του 1978 αποτελούν δική του έμπνευση.

Ερωτηθείς για το εάν χρειάζεται άδεια από τα μέλη του συγκροτήματος για να παρουσιάσει ζωντανά τα τραγούδια του ντεμπούτου των Van Halen, έδωσε την εξής απάντηση:

«Όχι. Εγώ έγραψα τα τραγούδια. Έγραψα κάθε λέξη που ακούτε, κάθε συλλαβή, κάθε μελωδία. Ακόμη και τη δομή των κιθαριστικών solo στο πρώτο άλμπουμ».

Και συνεχίζει δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες:

«Γιατί νομίζετε ότι άλλαξαν τα solo τόσο πολύ; Τραγούδησα τα solo στο "Jamie’s Cryin'" και το "Runnin With Τhe Devil". Έφτιαξα την δομή σε αυτά τα τραγούδια. Σχεδίασα το πίσω μέρος της σκηνής. Βρήκα τα εξώφυλλα. Σκέφτηκα τις ρίγες στην κιθάρα. Εγώ ήμουν εκείνος που είπα να ονομαστούμε Van Halen».

Ότι και αν ισχύει πάντως, η ιστορία έχει γράψει ότι το "Van Halen" αποτελεί ένα από τα επιδραστικά άλμπουμ όλων των εποχών στον σκληρό ήχο, με το παίξιμο του Eddie Van Halen να θεωρείται ότι επηρέασε τουλάχιστον μια ολόκληρη γενιά κιθαριστών.

  • SHARE
  • TWEET