Το άλμπουμ που έκανε κιθαρίστα τον Slash

Οι λόγοι που λάτρευε ανέκαθεν τον Eddie Van Halen

30/11/2021 @ 10:47

Μιλώντας στο "Southern Accents Radio" του Apple Music Country και τον Dave Cobb, ο Slash αναφέρθηκε στο άλμπουμ που ουσιαστικά τον έκανε κιθαρίστα, αλλά και στους λόγους για τους οποίους λάτρευε ανέκαθεν τον Eddie Van Halen.

Ο Cobb επιμελήθηκε την ηχογράφηση και την παραγωγή του επερχόμενου άλμπουμ των Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators με τίτλο "4" και εναρκτήριο τραγούδι το πρώτο single "The River Is Rising".

Το δεύτερο άλμπουμ από την τριάδα των Cream που κυκλοφόρησε το 1967 και περιελάμβανε τα "Sunshine of Your Love" και "Strange Brew" αποδείχθηκε καθοριστικό και για τον μετέπειτα κιθαρίστα των Guns N' Roses.

«Το "Disraeli Gears" ήταν ο δίσκος που με έκανε να αλλάξω αμέσως από το μπάσο στην κιθάρα», θυμάται ο Slash και εξηγεί:

«Όταν πήγα για πρώτη φορά για να μάθω ένα όργανο, σκόπευα να παίξω μπάσο καθώς ο Steven Adler, ο αρχικός ντράμερ των Guns N' Roses, όταν πρωτογνωριστήκαμε έπαιζε κιθάρα και όταν θα ξεκινούσαμε το συγκρότημα επρόκειτο να ξεκινήσω να παίζω μπάσο, αλλά τεχνικά δεν ήξερα πραγματικά εκείνη την εποχή την διαφορά μεταξύ μπάσου και κιθάρας».

Βρέθηκε με έναν δάσκαλο κιθάρας και στο πρώτο τους μάθημα εκείνος άρχισε να παίζει το "Sunshine of Your Love". Η αντίδραση του ήταν άμεση και ξεκάθαρη:

«Αυτό θέλω να κάνω. Αυτή ήταν η κιθάρα, σωστά, ηλεκτρική κιθάρα, και τότε επέλεξα την κιθάρα. Το "Disraeli Gears" λοιπόν, πέρα ​​από το ότι ήταν ένας από τους σπουδαίους rock 'n' roll blues δίσκους εκείνης της εποχής, αν όχι όλων των εποχών, ήταν επίσης εκείνος που με έκανε να επιλέξω την κιθάρα στην εξαρχής.»

Ο Slash μίλησε επίσης σε βάθος για τον Eddie Van Halen, αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους τον λάτρευε ανέκαθεν.

«Σε γενικές γραμμές, πραγματικά δεν προέρχομαι καθόλου από αυτό το είδος της shredding σχολής κιθάρας των '80s. Αλλά όταν άκουσα για πρώτη φορά, μαζί με όλους τους άλλους, το 1978 για πρώτη φορά το ντεμπούτο των Van Halen, πραγματικά με διέλυσε. Ήταν ένας απίστευτα heavy δίσκος. Θέλω να πω ότι αυτή ήταν η στιγμή τα '70s μόλις άλλαξαν, με αυτόν τον συγκεκριμένο δίσκο.

Και ως κιθαρίστας, ήμουν απλά ένα παιδί, μόλις έπιανα την κιθάρα εκείνη την εποχή. Δεν είχα ξεκινήσει καν εκείνη τη στιγμή. Ξεκίνησα μάλλον την επόμενη χρονιά, αλλά όταν άρχισα να παίζω κιθάρα, όλοι προσπαθούσαν να μιμηθούν τον Eddie και όλοι εστιάζονταν στις προφανείς τεχνικές, στο tapping, τις αρμονικές, το τρέμολο και όλες τις απίστευτες τεχνικές του Eddie.

Αλλά ο τρόπος του ήταν τόσο πολύ μέρος της προσωπικότητάς του και μέρος της μελωδικής ευαισθησίας που είχε, αυτό το είδος μουσικής ρευστότητας, που κανένας στην συνέχεια δεν πλησίασε καν αυτό το στυλ στην κιθάρα. Γι' αυτό πάντοτε λάτρευα τον Eddie. Και ανάμεσα σε οποιεσδήποτε από τις πολύ συγκεκριμένες τεχνικές του, είχε επίσης υπέροχους rock 'n' roll στίχους, cool, bluesy, απίθανους rock στίχους. Οπότε ναι, λάτρευα τον Eddie.»

  • SHARE
  • TWEET