O David Crosby διευκρινίζει την άποψή του σχετικά με τον Eddie Van Halen

O θρυλικός μουσικός αρχικά είχε αντιδράσει απαξιωτικά στην είδηση του θανάτου του κιθαρίστα

13/10/2020 @ 10:38

Ο David Crosby διευκρίνησε την άποψή του σχετικά με τον Eddie Van Halen ως κιθαρίστα, έπειτα από αντιδράσεις που προκλήθηκαν εξαιτίας μιας αρχικής, απαξιωτικής του τοποθέτησης.

Συγκεκριμένα, στις 10 Οκτωβρίου, ένας οπαδός ρώτησε στο Twitter τον Crosby ποιά ήταν η γνώμη του για τον πρόσφατα εκλιπόντα κιθαρίστα.

Ο θρυλικός μουσικός, απάντησε μονολεκτικά, γράφοντας: "Meh...".

Η, ιδιαίτερη, απάντηση του Crosby ξεσήκωσε αντιδράσεις με αρκετούς μουσικούς να του επιτίθενται, θεωρώντας το σχόλιο του απρεπές.

Συγκεκριμένα, ο κιθαρίστας των Testament, Alex Skolnick σχολίασε πως «εκτιμώ υπερβολικά πολύ τον David Crosby για να παρέμβω στη διαμάχη, αλλά θεωρώ πως μια απάντηση του τύπου: Ξέρω πως σήμαινε πολλά σε πολλούς αλλά ο ήχος και το στύλ του δεν ήταν για μένα», με τον Skolnick να καταδεικνύει την αντίδραση της Patti Smith, η οποία, όπως υποστηρίζει «ακόμη και αν δεν ήταν οπαδός του Van Halen διατύπωσε ένα ευγενικό μήνυμα για τον θάνατό του».

Σε διαφορετικό μήκος κύματος, ο κιθαρίστας των L.A. Guns, Tracii Guns ήταν αρκετά πιο επιθετικός, κατηγορώντας τον Crosby για «ασεβή και αγενή απάντηση». Ο Dee Snider (Twisted Sister) συμφώνησε λέγοντας πως «ποτέ δεν συμπάθησε τον Crosby και το μουστάκι του».

Την επόμενη μέρα, ο Crosby με νέα του μηνύματα διευκρίνησε την άποψή του για τον σπουδαίο κιθαρίστα. Συγκεκριμένα, δήλωσε «συγγνώμη...εννοούσα απλά πως δεν με άγγιξε τόσο».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως:

«O Hendrix άλλαξε τον κόσμο της κιθαριστικής μουσικής. Στην πραγματικότητα κανένας άλλος. Κοιτάξτε, καταλαβαίνω πως πολλοί από εσάς αγαπάτε τον Van Halen. Την μοναδική φορά που τον συνάντησα ήταν ευγενικός. Ήταν ταλαντούχος. Το "meh" αφορά εμένα, πως δεν με απασχολεί τόσο πολύ και δεν εννοούσα πως δεν ήταν καλός, απλά δεν ήταν για μένα».

Δείτε επίσης:

«A Buyer's Guide»: Van Halen

Η rock και metal κοινότητα για τον θάνατο του Eddie Van Halen

O Jack White αποτίει φόρο τιμής στον Eddie Van Halen στο SNL

  • SHARE
  • TWEET