Κλέβει το Avatar διάσημα artwork;

22/02/2010 @ 05:25
Το κινηματογραφικό φαινόμενο του James Cameron, "Avatar", φαίνεται πως δεν είναι μονάχα δημιούργημα του καλλιτεχνικού team του διάσημου σκηνοθέτη, αλλά ενδέχεται να έχει «δανειστεί» πλάνα και ιδέες από τον Roger Dean, δημιουργό πολλών διάσημων artwork, γεγονός το όποιο συζητιέται εδώ και αρκετό καιρό στο διαδίκτυο.



«Δεν θα πιστέψετε πόσα γράμματα έλαβα από άτομα που μου έδιναν συγχαρητήρια, νομίζοντας πως συμμετείχα στη δημιουργία της ταινίας», δήλωσε ο Dean που μάλλον θα προσπαθήσει να δικαιωθεί δια της δικαστικής οδού. «Δεν μπορώ να πω περισσότερα τώρα, έτσι τουλάχιστον με συμβούλεψαν οι δικηγόροι μου».

Όταν ο κύριος σχεδιαστής της παραγωγής, Robert Stromberg, ρωτήθηκε έαν γνωρίζει τη δουλειά του Dean, και αν ποτέ χρησιμοποιήθηκε ως αναφορά για την ταινία, απάντησε: «Βεβαίως, η δουλειά του Dean και η δουλειά πολλών άλλων καλλιτεχνών που ασχολούνται με θέματα επιστημονική φαντασίας αποτέλεσαν κάποιου είδους «μπούσουλα» για τα όρια στα οποία κινείται ο χώρος αυτός, ώστε να φτίαξουμε ανάλογα την ταινία. Άλλωστε, δεν υπάρχουν χίλιοι τρόποι να απεικονίσεις ένα ιπτάμενο βουνό».



Δήλωση στην οποία ο Dean απάντησε ειρωνικά: «Πράγματι, δεν υπάρχουν. Έτσι δεν είναι;».

Τις δουλειές του Dean τις έχουμε κυρίως συναντήσει σε εξώφυλλα των Yes, Uriah Heep, Budgie, και  σε δίσκους άλλων γνωστών ονομάτων του χώρου.
  • SHARE
  • TWEET