O Jack White αποτίει φόρο τιμής στον Eddie Van Halen στο SNL

Ο διάσημος μουσικός χρησιμοποίησε στην εμφάνιση του κιθάρα σχεδιασμένη από τον θρυλικό κιθαρίστα

12/10/2020 @ 10:49

Ο Jack White εμφανίστηκε στη γνωστή εκπομπή SNL παρουσιάζοντας ζωντανά ένα medley κομματιών, σε μια ξεχωριστή εμφάνιση.

Ο μουσικός, που αποτέλεσε προσθήκη της τελευταίας στιγμής στο πρόγραμμα της εκπομπής, τίμησε την μνήμη του εκλιπόντα Eddie Van Halen με ένα ξεχωριστό τρόπο.

Ο White παρουσίασε ζωντανά μια διαφορετική εκδοχή του κομματιού "Ball And Biscuit" των White Stripes, η οποία συμπεριέλαβε και το "Don't Hurt Yourself" της Beyonce καθώς και το γνωστό gospel κομμάτι "Jesus Is Coming Soon".

Όταν ήρθε η ώρα να παίξει όμως το "Lazaretto", από το ομώνυμο άλμπουμ, ο μουσικός χρησιμοποίησε μια μπλέ κιθάρα που αποτελούσε σχέδιο του ίδιου του Eddie Van Halen. Μάλιστα, ο White ολοκλήρωσε την εκτέλεση επιδιδόμενος σε tapping, την γνωστή κιθαριστική τεχνική που έγινε διάσημη μέσω του θρυλικού κιθαρίστα.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την εκτέλεση του "Lazaretto" εδώ και το υπόλοιπο medley εδώ.

Ο White, μπορεί να μην διασκεύασε κάποιο τραγούδι των Van Halen για την περίσταση, είχε όμως ξεκαθαρίσει με μήνυμά του τους λόγους αυτής του της απόφασης πριν την εκπομπή:

«Θεώρησα πως θα είναι μια όμορφη κίνηση το να χρησιμοποιήσω αυτό το μπλε μοντέλο σχεδιασμένο από τον Eddie Van Halen στην αποψινή μου εμφάνιση στο SNL. Ο Eddie ήταν πολύ ευγενικός απέναντι μου και είχε φροντίσει ώστε η κιθάρα να φτιαχθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις μου. Δεν θα προσβάλλω το ταλέντο του ανθρώπου επιχειρώντας να διασκευάσω κάποιο τραγούδι του απόψε.

Ευχαριστώ και πάλι Eddie για αυτή την κιθάρα και αναπαυθείτε εν ειρήνη κύριε».

Δείτε επίσης:

«A Buyer's Guide»: Van Halen

Οι προσωπικότητες των '10s: Jack White

«A Buyer's Guide»: Jack White

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jack White Live (@officialjackwhitelive) on

  • SHARE
  • TWEET