Απεβίωσε ο παραγωγός, manager και έκτο μέλος των Blue Οyster Cult, Sandy Pearlman

Ο πολυπράγμων Αμερικανός είχε καταγράψει και άλλες σπουδαίες συνεργασίες

26/07/2016 @ 20:20

Απεβίωσε σήμερα στα 72 του χρόνια ο Sandy Pearlman, παραγωγός, manager και έκτο στην ουσία μέλος των θρυλικών Blue Öyster Cult επί σειρά ετών.

Η είδηση έγινε γνωστή μέσω ανάρτησης στο Facebook από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Stony Brook, Norm Prusslin, την οποία αναπαρήγαγαν ο κιθαρίστας Ross The Boss (πρώην Manowar, Shakin' Street, Dictators, Death Dealer κ.ά.) και η τραγουδίστρια των Shakin' Street, Fabienne Shine.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου για την ώρα παραμένουν άγνωστα. Εντούτοις, ο Αμερικανός είχε υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία τον περασμένο Δεκέμβριο και το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν, καθώς υπέφερε από πολλαπλές μολύνσεις.

Ο Pearlman συνέβαλε καθοριστικά στην δημιουργία και την εξέλιξη των θρυλικών Blue Öyster Cult από την πρώτη τους κιόλας μορφή υπό το όνομα Soft White Underbelly. Διετέλεσε manager της μπάντας επί συναπτά έτη, παραγωγός των περισσότερων άλμπουμ και έγραψε τους στίχους αρκετών τραγουδιών, συμπεριλαμβανομένου του "Astronomy".

Πανεπιστημιακός στις Η.Π.Α., ποιητής και στέλεχος της μουσικής βιομηχανίας, υπήρξε υπεύθυνος για την παραγωγή σημαντικών δίσκων των Pavlov's Dog, The Clash, The Dictators, Dream Syndicate, The Mahavishnu Orchestra και Shakin' Street, ενώ διετέλεσε και manager των Black Sabbath κατά το διάστημα 1979-1983.

Καταγράφεται ακόμη ότι ο Pearlman εμπνεύστηκε την χρήση του συμβόλου hook-and-cross για την δημιουργία του κλασικού λογότυπου των Blue Öyster Cult, μιας και μεταξύ άλλων ήταν το αλχημιστικό σύμβολο του βαρέως μετάλλου μολύβδου.

 

  • SHARE
  • TWEET