Angus Young: «Το παίξιμο του Malcolm είναι πιο πρωτότυπο από το δικό μου»

Σε παλαιότερη συνέντευξή του ο ηγέτης των AC/DC αποδίδει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι

22/11/2017 @ 10:14

Μια παλαιότερη, ανέκδοτη, συνέντευξη του Angus Young, ο οποίος συζητάει για το κιθαριστικό παίξιμο του προσφάτως αποθανόντα αδερφού του, Malcolm Young, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Ο Angus αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ο Malcolm είναι υποτιμημένος. Είναι ο άνθρωπος που δίνει στον ήχο της μπάντας όγκο. Δε θα μπορούσα να έχω καλύτερο ρυθμικό κιθαρίστα. Μερικές φορές τον κοιτάω όταν παίζει και μένω έκπληκτος από τον ακατέργαστο και δυναμικό τρόπο του. Το παίξιμό του είναι πολύ πιο πρωτότυπο από το δικό μου».

Συνεχίζοντας το σκεπτικό του:

«Κιθαρίστες όπως ο Malcolm, ο Steve Cropper, ο Chuck Berry και ο Keith Richards κάνουν κάτι πολύ πιο ιδιαίτερο από εμάς τους υπόλοιπους. Δε μπορώ να αρνηθώ πως το lead παίξιμο του Eric Clapton και του Eddie Van Halen έχει επηρεάσει πολύ κόσμο, αλλά για μένα το ρυθμικό κομμάτι ενός συγκροτήματος είναι πολύ πιο σημαντικό και εντυπωσιακό. Ο Malcolm είναι πηγή έμπνευσης για εμένα».

Ολοκληρώνοντας:

«Είναι, επίσης, και ο αυστηρός κριτής μου. Ξέρω ότι όταν είναι ικανοποιημένος αυτός, συμβαίνει το ίδιο και με τον κόσμο. Ο Mal μπορεί να παίξει οποιοδήποτε στυλ κιθάρας. Όταν παίζει ένα σόλο το κάνει καλύτερα από εμένα. Τα πρώτα χρόνια έπαιζε lead κιθάρα μέχρι να μου… παραδώσει τα σόλο. Ξέρω ότι πολύς κόσμος έχει συνδέσει τους AC/DC με τον τύπο με το σχολικό σορτσάκι που τρέχει πάνω κάτω. Προφανώς και δε θα μπορούσα να το κάνω αυτό αν δεν υπήρχε ο ρυθμός από τον Malcolm και τους υπόλοιπους».

  • SHARE
  • TWEET