Έφυγε από τη ζωή ο Paul Ryder των Happy Mondays

O μπασίστας και αδερφός του frontman Shaun Ryder ήταν ιδρυτικό μέλος του επιδραστικού σχήματος

18/07/2022 @ 11:59

Ο Paul Ryder, μπασίστας και συνιδρυτής των Happy Mondays, έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 15 Ιουλίου σε ηλικία 58 ετών.

Την είδηση αποκάλυψε το σχήμα με ανάρτησή του, την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω, χωρίς να έχουν γνωστοποιηθεί τα αίτια του θανάτου του μουσικού.

Ο Ryder, ίδρυσε το επιδραστικό alternative rock σχήμα το 1980 μαζί με τον αδερφό του, και frontman, Shaun Ryder, καθώς και τους Gary Whelan, Paul Davis, Mark Day, με τον περκασιονίστα Mark "Bezz" Berry να εντάσσεται αργότερα στη σύνθεση.

Η μπάντα, ήταν κομβική στην συνένωση του βρετανικού εναλλακτικού ήχου με τα τότε ανερχόμενα dance, house και rave ρεύματα, όντας πρωτοπόρα στην εδραίωση του περίφημου ήχου του "Madchester", σημειώνοντας παράλληλα στα τέλη των '80ς και στις αρχές των '90ς εμπορική επιτυχία με δίσκους όπως το "Bummed" (1988) και "Pills 'N' Thrills And Bellyaches" (1990).

O Paul Ryder, που έπαιξε με τις μπασογραμμές του καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτηριστικού ήχου του συγκροτήματος, αποχώρησε από το σχήμα το 2001, λίγο μετά την επανένωσή του, εξαιτίας διαφορών με τον αδερφό του, για να επανέλθει το 2012. Στο μεσοδιάστημα, κυκλοφόρησε με τους Big Arm ένα δίσκο το 2008.

Υπενθυμίζεται πως το "Bummed" περιλαμβάνεται στα 100 alternative άλμπουμ των '80ς, όπως αναδείχθηκαν από τη συντακτική ομάδα του Rocking.

  • SHARE
  • TWEET