Το "We Are The Champions" των Queen ψηφίστηκε ως το πιο «κολλητικό» τραγούδι που έχει γραφτεί ποτέ

03/10/2011 @ 10:50
Επιστήμονες στο πανεπιστήμιο του Goldsmiths έκαναν μία έρευνα πάνω στα στοιχεία που κάνουν ένα τραγούδι αξιομνημόνευτο και δημιούργησαν μία λίστα με τα δέκα πιο «πιασάρικα» κομμάτια στην ιστορία.

Χιλιάδες εθελοντές κλήθηκαν να τραγουδήσουν την επιλεγμένη λίστα τραγουδιών, ώστε να φτάσουν στα τελικά αποτελέσματα.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ανακάλυψαν πως το να τραγουδάς πάνω στα κομμάτια χαρακτηρίζεται από τέσσερα βασικά στοιχεία. Μεγάλες και λεπτομερείς μουσικές φράσεις, αλλαγές στη συχνότητα του τραγουδιού στο πιο χαρακτηριστικό σημείο του, άντρα τραγουδιστή και αντρικά φωνητικά σε υψηλότερες νότες που δείχνουν ιδιαίτερες φωνητικές ικανότητες.

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμουλα, οι ερευνητές βρήκαν ότι το "We Are The Champions" ήταν το κομμάτι που οι περισσότεροι μπορούσαν να τραγουδήσουν. Ακολούθησαν το "Y.M.C.A" από τους Village People, το "Fat Lip" των Sum 41, το "The Final Countdown" των Europe και το "Monster" των The Automatic.

Ο ψυχολόγος (με ειδίκευση στη μουσική) Dr Daniel Mullensiefen σχολίασε τα αποτελέσματα:

«Κάθε μουσική επιτυχία σχετίζεται με μαθηματικά, με τη μηχανική και την τεχνολογία. Από τη φυσική και τις συχνότητες του ήχου που καθορίζουν τις συγχορδίες και την αρμονία, μέχρι τους ψηφιακούς επεξεργαστές υψηλής τεχνολογίας και τα synthesizers που προσθέτουν εφέ για να κάνουν ένα τραγούδι πιο εμπορικό και "πιασάρικο"».
  • SHARE
  • TWEET