Adrian Smith: «Οι τρεις κιθαρίστες στους Iron Maiden συνυπάρχουμε καλύτερα από όσο περίμενα»

Ο Smith αναφέρθηκε στις απαρχές και την υλοποίηση της ιδέας του Steve Harris

01/09/2020 @ 11:48

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Planet Rocks, ο Adrian Smith, στα πλαίσια της προώθησης της επικείμενης αυτοβιογραφίας του "Monsters Of River & Rock", αναφέρθηκε στην συνύπαρξή του με τους Janick Gers και Dave Murray στους Iron Maiden.

O Smith, επέστρεψε στους Iron Maiden το 1999, και ο Steve Harris τότε, πήρε την απόφαση να κρατήσει στην μπάντα τον αντικαταστάτη του, Janick Gers, σχηματίζοντας έτσι μια κιθαριστική τριάδα.

Ο κιθαρίστας των Iron Maiden, ανακαλώντας τα γεγονότα, ανέφερε τα εξής:

«Θα μπορούσε να έχει πάει τρομακτικά λάθος, σωστά; Θέλω να πω, σκέψου το αυτό με τρείς Malmsteen ή τρεις Ritchie Blackmores. Θα ήταν αποτυχία.

Η σχέση μου με τον Dave πάει χρόνια πίσω. Στην αρχή πίστευα, πως εγώ και ο Janick θα μοιραζόμασταν από μισό σετ, ή κάτι τέτοιο. Τότε ο Steve σκέφτηκε αυτήν την τρελή ιδέα. Τους πρότεινε να μείνουμε με τρεις κιθαρίστες. Θα ήθελα πολύ να είμαι στον χώρο όταν το ανακοίνωνε στους υπόλοιπους. Παρόλα αυτά, το προσπαθήσαμε.

Πήγαμε στην Πορτογαλία. Αρχίσαμε να σκεφτόμαστε ιδέες σε αυτή την αποθήκη, που ήταν γεμάτη μηχανές, ήταν σαν μια λέσχη μοτοσικλετιστών.

Κάποιος τότε ρώτησε αν έχει κανείς καμιά καλή ιδέα. Απάντησα πως έχω σκεφτεί ένα riff. Και ξεκίνησα να παίζω την εισαγωγή του "Wicker Man". Έπειτα άρχισαν όλοι να συμμετέχουν και από τότε όλα πήραν τον δρόμο τους.

Πιστεύω πως συνυπάρχουμε καλύτερα από όσο θα περίμενα. Αποδίδει, παραδόξως, αποδίδει. Στα παλιά μας τραγούδια, υπάρχουν τόσες αρμονίες, μοναδικά solos, riffs, πολλή δουλειά. Οπότε, ειδικά στις συναυλίες, αυτό δουλεύει εξαιρετικά με τρεις κιθαρίστες».

Το "Monster Of Rivers & Rock" αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 3 Σεπτεμβρίου από τη Virgin Books.

 

  • SHARE
  • TWEET