Τι μας είπαν οι Last Drive για το καινούριο τους EP;

24/05/2012 @ 11:43
Το άλμπουμ "Heavy Liquid" του 2009 σήμανε, μετά από δεκαπέντε χρόνια, τη δισκογραφική επιστροφή των Last Drive. Προς τέρψη των πιστών οπαδών της, αλλά και των πολλών νέων φίλων της, η ιστορική ελληνική μπάντα συνεχίζει να δραστηριοποιείται με τακτικές ζωντανές εμφανίσεις και το όνομά της κοσμεί την φετινή αφίσα του Rockwave Festival.

Eν όψει του επόμενου δισκογραφικού βήματος των Last Drive, το Rocking.gr μίλησε με τον Αλέξη Καλοφωλιά (μπάσο, φωνή) και τον Γιώργο Καρανικόλα (κιθάρα, φωνή).

Ποιός είναι ο τίτλος του καινούριου EP των Last Drive;
Α.Κ.: "News From Nowhere".

Και πώς σας ήρθε αυτός ο τίτλος;
Α.Κ.: (παύση) «News from nowhere»! (γέλια) Νομίζω τα λέει όλα! Στο πουθενά είμαστε ή τουλάχιστον αυτό θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε. Είναι μια απεικόνιση της κατάστασης.

Ποιό είναι, δηλαδή, το μήνυμα του τίτλου;
Α.Κ.: Ότι, ακόμη κι αν βρίσκεσαι στο πουθενά, μερικές φορές, αυτά που έχεις να πεις αναιρούν αυτό το γεγονός.

Το EP ηχεί σαν το "Heavy Liquid" ή πάμε αλλού;
Γ. Κ.: Δεν νομίζω ότι ηχεί σαν το "Heavy Liquid", γιατί το "Heavy Liquid" δεν παύει να είναι ένα άλμπουμ. Για εμένα, τουλάχιστον, το EP είναι κάτι διαφορετικό. Στο EP, πιάνεις τη συγκεκριμένη στιγμή και το συγκεκριμένο πράγμα που θέλεις να κάνεις, χωρίς πολλά-πολλά. Λες «θέλω να κάνω αυτά τα τραγούδια που είναι η ώρα να βγουν και να μην είναι σε ένα άλμπουμ». Ένα EP, όπως και το "Time", ας πούμε, βρίσκεται εκεί, ανάμεσα σε δύο άλμπουμ τα οποία έχουν δικό τους concept. Έχει τον χώρο του και τον χρόνο του. Δεν θέλεις να δώσεις την προέκταση που έχει ένα άλμπουμ. Δεν θέλεις να σκεφτείς πολύ για αυτό. Έχεις κάποια κομμάτια που γουστάρεις, οπότε μπαίνεις και τα γράφεις. Πιάνεις τη στιγμή, ενώ ένα άλμπουμ πιάνει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ποιό θα είναι το περιεχόμενο του EP; Θα έχει διασκευές;
Α.Κ.: Όχι, έχει τέσσερα δικά μας τραγούδια. Είναι τα καινούρια κομμάτια που ήδη παίζουμε στις συναυλίες μας, εδώ και έναν χρόνο. Διαμορφώθηκαν, δηλαδή, μέσα σε αυτό το διάστημα. Το πρώτο τραγούδι του δίσκου, το "Never Let It Go", είναι αυτό που γράφτηκε τελευταίο. Μιλάει για μερικά πράγματα που δεν πρέπει να τα εγκαταλείψεις ποτέ, γιατί οι αγάπες σου είναι τελικά η ίδια σου η ζωή.

Αυτό το μήνυμα αφορά και το γεγονός της επιστροφής των Last Drive;
Α.Κ.: Όχι, είναι γενικότερο, αλλά στην ουσία αφορά και τους Last Drive. Είναι και ένα μήνυμα προς τα παιδιά, μωρέ, προς τους φίλους μας. Το δεύτερο τραγούδι είναι το "Butterfly 69", το οποίο είναι και αυτό από τα τελευταία κομμάτια που γράψαμε. Δεν ξέρω τι να σας πω για αυτό... (γέλια) Το τρίτο είναι το "Black Rain", το οποίο είναι το πιο παλιό από τα τέσσερα. Είναι το τραγούδι που βρίσκεται πιο κοντά στο γνωστό στιλ των «Drive». Εμένα μου θυμίζει το "Desert Rose", ας πούμε. Το τελευταίο είναι το "Child Of The Sky", το οποίο ξεκίνησε από μια ιδέα του Γιώργου, που την παίζαμε σαν εισαγωγή στο "Slave To The Wave", και σιγά-σιγά απέκτησε δική της οντότητα. Είναι το πιο ατμοσφαιρικό από τα τέσσερα. Η ατμόσφαιρα και το ύφος του μου θυμίζουν την εποχή του "Subliminal", για κάποιον λόγο.

Πότε προβλέπετε να κυκλοφορήσει το EP;
Α.Κ.: Μάλλον προς τα τέλη του Μαΐου, από την Happy Crasher και την Inner Ear στην παραγωγή.

Σε τι μορφή;
Α.Κ.: Σε δωδεκάρι βινύλιο των σαράντα πέντε στροφών.

Με το καλό!
Να 'στε καλά, ευχαριστούμε.
  • SHARE
  • TWEET